Results 1 to 2 of 2

Thread: need to set smtpd_tls_auth_only=no permamently, preferably for a subnet

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Poland
    Posts
    16
    Rep Power
    2

    Default need to set smtpd_tls_auth_only=no permamently, preferably for a subnet

    Hello,

    I am finihsing ZCS 8.0.4 setup. When I thought it is done, it came out we have an old ERP application which needs to send email through smtp 25/tcp without TLS.
    I have to make it possible on all clients computers inside local LAN.
    After a lot of searching with google and thru docs, I learned I need to set postfix parameter: smtpd_tls_auth_only=no. Then it proceeds authentication with SASL options and it is OK.

    My questions are:
    1. How do I set the option with ZCS 8.0.4? There seems to be no configuration parameter to set with zmlocalconfig command. There are some postfix options, but not that one. Should modify /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf by hand? Even doing so does not make it permanent, after "postfix reload" or "zmcontrol restart" it can change. I do not understand this.
    2. Is it possible to make ZCS accept 25/tcp connections only from local subnet? I would like still to force remote clients to use TLS connection. But I do not want to make local lan to be able to relay, so using myMtaNetworks is not a good choice (as I understand this).


    I would be grateful for some hints or explanation. What I did for now, I ran "$ postconf -e smtpd_tls_auth_only=no" command, but this in no way permanent!

    Regards,
    Piotr

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    You would need to file a bug to have a localconfig key added for that parameter to make it permanently tunable.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Similar Threads

  1. All Zimbra Hosts On Same Subnet?
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-12-2012, 04:19 PM
  2. Subnet getting blocked
    By SurrealTiggi in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-18-2011, 04:15 AM
  3. Subnet getting blocked
    By SurrealTiggi in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 07-18-2011, 04:15 AM
  4. [SOLVED] Changing subnet with ZCS 5.0.13
    By CameronSmith in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 08-07-2009, 04:13 PM
  5. BES users able to browse subnet!
    By dpmchris in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2009, 08:46 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •