Results 1 to 2 of 2

Thread: zimbra is not able to start up after eletricity breakdown

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    40
    Rep Power
    4

    Default zimbra is not able to start up after eletricity breakdown

    Hello,
    I use ZCS 7.2 and unfortunatelly electricity broke down and my server went down uncorrectly. When I started again I am not able to start zimbra and it writes me this:

    Code:
     fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jul 24 13:50:01 alex postfix/sendmail[18619]: warning: the Postfix sendmail command has set-uid root file permissions
    Jul 24 13:50:01 alex postfix/sendmail[18619]: warning: or the command is run from a set-uid root process
    Jul 24 13:50:01 alex postfix/sendmail[18619]: warning: the Postfix sendmail command must be installed without set-uid root file permissions
    Jul 24 13:50:02 alex postfix/sendmail[18799]: warning: the Postfix sendmail command has set-uid root file permissions
    Jul 24 13:50:02 alex postfix/sendmail[18799]: warning: or the command is run from a set-uid root process
    Jul 24 13:50:02 alex postfix/sendmail[18799]: warning: the Postfix sendmail command must be installed without set-uid root file permissions
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: status requested
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: stale pid 8489 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: assuming no other instance is running
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: assuming no other instance is running
    Jul 24 13:50:03 alex zmmailboxdmgr[19141]: no manager process is running
    No stale zimbra process is running. I tried to restart whole server but without any effect. No dns changed.
    Please can you help me, what to do to start up the mail system again?

    Thank
    Libor

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    343
    Rep Power
    8

    Default

    I have experienced similar issue and solved by

    ps -aux | grep -i postfix
    Killing the postfix process ID.

    kill -9 postfix_pid


    Restart Zimbra using
    zmcontrol restart.
    Other workaround also discussed at http://www.zimbra.com/forums/adminis...a-7-1-3-a.html.
    ~=Prashant=~

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-10-2012, 06:43 AM
  2. Get Mail breakdown
    By rdavid in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2009, 12:32 PM
  3. slapd wont start as zimbra, will start as root
    By gtr33m in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 12-06-2008, 06:11 AM
  4. IMAP Doesn't Start on Zimbra Start
    By DougWare in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 02-29-2008, 09:07 AM
  5. zmcontrol start - postfix still won't start
    By crp in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 10-26-2006, 04:49 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •