Results 1 to 5 of 5

Thread: 4.5 - Backup through admin UI

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default 4.5 - Backup through admin UI

    Hello all.

    I've tried the backup from the admin UI by creating a full backup just after an upgrade from 4.0.5 and the ldap backup directory was not created : backup is done (fast) and the full backup appears correctly in the interface but no ldap directory in /opt/zimbra/backup.

    I did another full backup (command line) and this time the ldap directory was created.
    But instead of seeying the two different full backups in the AdminUI, I can now only see the last one (command line).

    I had a look on another server (upgraded two days ago).
    On this one, in the AdminUI, I can see the first full backup and the first incremental backup (that seems correct).
    If I look in /opt/zimbra/backup, there's a ldap directory but there's only the "incr-..." directory in it, no "full-...".

    Is that normal/standard behaviour or is it a bug?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    57
    Rep Power
    10

    Default

    LDAP is backed up by zmbackup shell script. Take a look at it. It calls slapcat to backup ldap data as well as invoking Java command to issue backup request. The Java command ends up sending a SOAP request to tomcat which then does the backup work. When you use the Admin UI, it only does the SOAP request part but no slapcat. That's why there's no ldap backup. So, things are working as expected, but it's a bug that backups done with Admin UI don't include ldap.

    I'm not sure why you see only one full backup after doing one from UI and one from command line. Is it a cache/refresh issue? Are you looking at a wrong screen perhaps? How many full backup directories are there?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Quote Originally Posted by jhahm View Post
    So, things are working as expected
    OK

    Quote Originally Posted by jhahm View Post
    but it's a bug that backups done with Admin UI don't include ldap.
    Is the bug already open in the bugzilla (to vote for it) ?

    Quote Originally Posted by jhahm View Post
    I'm not sure why you see only one full backup after doing one from UI and one from command line. Is it a cache/refresh issue?
    Nope, I did hit the refresh button several times.

    Quote Originally Posted by jhahm View Post
    Are you looking at a wrong screen perhaps?
    Nope either, I only have one server in my Admin UI

    Quote Originally Posted by jhahm View Post
    How many full backup directories are there?
    Only one.

    Now that I have incremental backups (two), I can not reproduce it (just made a full backup with "/opt/zimbra/bin/zmbackup -f -a all" and it does appear in the Admin UI with the previous full and incremetals).

    I'll try that again on a new server next week.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    Is the bug already open in the bugzilla (to vote for it) ?
    I don't see it. Please file.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

Similar Threads

  1. Off-site backup
    By jbareMACS in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-2007, 10:32 AM
  2. DDT backup strategies for 4.5 NE
    By su_A_ve in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 04-10-2007, 10:57 AM
  3. 4.5 Beta Admin UI Problem
    By plan9 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-17-2006, 01:07 PM
  4. How do I set Admin password?
    By sjames in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 07-24-2006, 04:01 PM
  5. NE Backup best practises
    By Klug in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-29-2006, 08:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •