Results 1 to 3 of 3

Thread: lost connection with while receiving the initial server greeting

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    16
    Rep Power
    2

    Default [SOLVED] lost connection with while receiving the initial server greeting

    Hello,
    I open this post because I have a problem with my server.
    I have a couple of days I can not send mail, at first I thought it was because my ISP I had created bad reverse lookups (DNS).
    As soon as I checked Corrected still not working.

    I have found that my IP address is not in blacklist.
    I have but I have a firewall configured to let him do whatever he wants.
    I can browse and traceroute.

    When telnet to a mail server, but not answer me gives me the greeting! for Example:

    Code:
    zimbra@otola:/root$ telnet smtp.ibercom.com 25
    Trying 212.166.70.252...
    Connected to smtp.ibercom.com.
    Escape character is '^]'.
    
    
    
    ^]
    telnet> quit
    Connection closed.
    zimbra@otola:/root$
    the connection is made but the remote mail server doesn't send its 220 message upon connection.

    I have seen in several forums that using the following command resolved but I have not worked:

    for Resolving it:
    Code:
    echo 0> / proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling
    I forced the exit with the following commands:

    Code:
    ./postqueue -f 
    mailq -q
    But the same result....

    leave a sample indicating the mail queue::

    Code:
    ACB15BF3EB6    13045 Wed Aug 28 17:02:55  mail@domain.org
    (delivery temporarily suspended: lost connection with mx4.hotmail.com[65.55.37.120] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@domain.org
    
    A88ECBF87F3    24388 Wed Aug 28 08:34:24  mail@domain.org
    (delivery temporarily suspended: lost connection with mx4.hotmail.com[65.55.37.120] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@domain.org
    
    A7E7DBF50E3    36246 Mon Aug 26 18:52:00  mail@domain.org
    (delivery temporarily suspended: lost connection with mx4.hotmail.com[65.55.37.120] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@domain.org
    
    A9C2FBF8EC0     3435 Tue Aug 27 13:44:35  mail@domain.org
    (lost connection with mx2.terra.com[208.70.188.176] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@terra.com
    
    A70ECBF6B6C     8878 Tue Aug 27 12:54:29  mail@domain.org
    (lost connection with fortimail.caf.net[194.30.15.160] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@caf.net
    
    A4D89BF7184    41278 Wed Aug 28 18:41:27  mail@domain.org
    (lost connection with mailserver31.gedas.es[217.10.80.223] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@menai.audi.es
    
    A8E2ABF8797     5929 Tue Aug 27 17:11:34  mail@domain.org
    (lost connection with mx01.1and1.es[212.227.17.191] while receiving the initial server greeting)
                                             mail@josejorro.com
    
    -- 189384 Kbytes in 472 Requests.
    Thanks
    Last edited by arka85; 08-30-2013 at 12:44 AM. Reason: [SOLVED]

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    343
    Rep Power
    8

    Default

    This problem seems to be related to outbound SMTP authentication. See following link is of any help to you.

    Outgoing SMTP Authentication - Zimbra :: Wiki
    ~=Prashant=~

  3. #3
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    16
    Rep Power
    2

    Default

    The problem was that my ISP block the port 25 (SMTP)
    To unlock it and all sent emails!

    The problem is already solved.

    thanks

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 09-01-2014, 10:55 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-31-2012, 12:08 PM
  3. timed out while receiving the initial server greeting
    By jwatson in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-07-2012, 12:36 AM
  4. Receiving the initial server greeting
    By venugopalr in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2010, 05:19 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 11-30-2009, 10:35 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •