Results 1 to 3 of 3

Thread: network service error (code: CSFE_SVC_ERROR )

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    6
    Rep Power
    2

    Default network service error (code: CSFE_SVC_ERROR )

    hi,

    since updating from 7.x to 8.0.4 I'm getting a popup shown in the attachment approx 5-10 times a day in my zimbra webmail. it is not reproduceable. for me it shows up haphazard. does anybody has the same problem?
    it's not depending on the browser.

    zimbra_fehler_netzwerkdienst.jpg
    Last edited by nukeaut; 09-24-2013 at 09:00 AM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    6
    Rep Power
    2

    Default

    nothing is shown in zimbra debug window or firebug.. any ideas?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    US
    Posts
    67
    Rep Power
    8

    Default

    Oops, sorry initially I responded to another post, so editing with the proper response.

    In many cases, a 502 error might come from the front end nginx proxy. If the nginx proxy is returning this, it often indicates an issue/problem communicating between nginx and the particular backend mailbox server where your mailbox is located. I've seen cases where a firewall or load balancer sits between the front end nginx proxy hosts and the backend mailbox hosts and closes connections on nginx after some timeout period. In that kind of case, nginx usually temporarily marks the backend host down and returns 502's until it's refresh/retry window reopens and it reconnects to the backend host again.

    If this could be your case, then you'll want to look into the nginx access and error logs and see if you can find times where HTTP 502's are returned. Then try to correlate those to logs on the corresponding mailbox host mailbox.log files to see if you can identify a pattern to see if you can track this down.
    Last edited by ppearl; 09-27-2013 at 01:32 PM.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-29-2010, 10:47 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 04-06-2010, 01:02 PM
  3. A network service error has occured.
    By drobe12 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-05-2009, 12:38 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-20-2008, 08:24 AM
  5. Network service error
    By mcevoys in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-25-2006, 09:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •