Results 1 to 2 of 2

Thread: Zimbra Administration Server Status all turned red

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1
    Rep Power
    2

    Question Zimbra Administration Server Status all turned red

    I have read all posts in the forum but none of them work

    Here's what I have checked

    The hostname should be correct...

    Code:
    [zimbra@zimbra root]$ zmprov gacf | grep zimbraLogHostname
    zimbraLogHostname: zimbra.mydomain.com
    To make sure the log is written, I execute it manually

    Code:
    [root@zimbra log]# su zimbra -c /opt/zimbra/libexec/zmstatuslog

    The status is written to the log and the format should be correct with rsyslog

    Code:
    [root@zimbra log]# tail zimbra-stats.log | grep STATUS
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: logger: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: mailbox: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: memcached: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: mta: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: opendkim: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: proxy: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: snmp: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: spell: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: stats: Running
    Sep 29 20:53:19 zimbra zimbramon[8971]: 8971:info: 2013-09-29 20:53:03, STATUS: zimbra.mydomain.com: zmconfigd: Running

    Make sure logswatch is running

    Code:
    [zimbra@zimbra root]$ /opt/zimbra/libexec/zmloggerinit
    cp: cannot stat `/opt/zimbra/logger/db/work/*.gif': No such file or directory
    Stopping logswatch...done.
    Starting logswatch...done.

    Yet, zmsoap returns status as 0...

    Code:
    [root@zimbra ~]# /opt/zimbra/bin/zmsoap -z GetServiceStatusRequest
    <GetServiceStatusResponse xmlns="urn:zimbraAdmin">
      <timezone id="Hongkong" displayName="Hong Kong Time"/>
      <status t="1380459542" service="spell" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="ldap" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="snmp" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="proxy" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="stats" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="mta" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="memcached" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="mailbox" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="logger" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="opendkim" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="antispam" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
      <status t="1380459542" service="antivirus" server="zimbra.mydomain.com">0</status>
    </GetServiceStatusResponse>

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,374
    Rep Power
    11

    Default

    Have the red X marks been there from day one or is this new? If new, have you done anything like Zimbra or operating system updates recently? Any other changes?

    Basically to get the green check marks you need the service statuses to make it into /var/log/zimbra.log and then to have the Zimbra logger service be able to parse them. Sounds like the first part is working but not the second part... SOmetimes the logger service just dies and Zimbra is unable to restart it by itself.

    What happens if you do as the zimbra user? :

    Code:
    zmloggerctl stop; zmloggerctl start; zmloggerctl status
    If the service starts up with no errors then within ten minutes the red X's should change to the green checkmarks.

    Let us know!
    Mark
    Last edited by LMStone; 09-30-2013 at 08:14 AM.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 06-06-2013, 11:54 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 01-04-2012, 08:25 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 12-20-2010, 07:05 AM
  4. Zimbra Web Administration Server Status Err
    By warcries in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 02-15-2010, 12:04 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2009, 08:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •