Results 1 to 6 of 6

Thread: LDAP issues again

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Worthing. UK
    Posts
    97
    Rep Power
    5

    Default LDAP issues again

    Hi All

    Had ldap issues on a customer machine when it was running 8.0.3. Was advised by many that it needed to go up to 8.0.4 to resolve the issue. We have had no issues for months until yesterday. The server keeps becoming unavailable again, nothing has changed on the box since it's updated approx 2 months ago to 8.0.4. Checked all certificates and dns etc which are all fine but still getting this issue as below. Have to say that never had any of these issues on v7 and have quite a few boxes still running that version.

    Any help her would be great, thanks

    Glenn

    Oct 25 07:39:47 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:39:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-transport.cf lookup error for "*"
    Oct 25 07:40:01 server51 zimbramon[13196]: 13196:info: 2013-10-25 07:40:01, QUEUE: 15 2
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: virtual_alias_domains lookup failure
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: virtual_alias_domains lookup failure
    Oct 25 07:41:02 server51 postfix/master[3417]: warning: unix_trigger_event: read timeout for service public/qmgr
    Oct 25 07:41:17 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:41:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    98
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by glennbtn View Post
    Hi All

    Had ldap issues on a customer machine when it was running 8.0.3. Was advised by many that it needed to go up to 8.0.4 to resolve the issue. We have had no issues for months until yesterday. The server keeps becoming unavailable again, nothing has changed on the box since it's updated approx 2 months ago to 8.0.4. Checked all certificates and dns etc which are all fine but still getting this issue as below. Have to say that never had any of these issues on v7 and have quite a few boxes still running that version.

    Any help her would be great, thanks

    Glenn

    Oct 25 07:39:47 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:39:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-transport.cf lookup error for "*"
    Oct 25 07:40:01 server51 zimbramon[13196]: 13196:info: 2013-10-25 07:40:01, QUEUE: 15 2
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem
    Oct 25 07:40:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: virtual_alias_domains lookup failure
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem
    Oct 25 07:40:47 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: virtual_alias_domains lookup failure
    Oct 25 07:41:02 server51 postfix/master[3417]: warning: unix_trigger_event: read timeout for service public/qmgr
    Oct 25 07:41:17 server51 postfix/proxymap[13081]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -1: Can't contact LDAP server
    Oct 25 07:41:17 server51 postfix/trivial-rewrite[13085]: warning: proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf: table lookup problem
    zimbra-ldap is running currently?

    # su - zimbra
    $ zmcontrol status

  3. #3
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Worthing. UK
    Posts
    97
    Rep Power
    5

    Default

    Hi

    When we get this error it's hard to eve get ssh access so I end up bouncing the box. I will check the next time it happens if I can get in

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Do you eventually get a login prompt from SSH ? It could be that your DNS settings on the server are wrong. When connecting to an SSH server it does perform a rDNS check.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Worthing. UK
    Posts
    97
    Rep Power
    5

    Default

    Hi

    I do eventually but something slows the box down so much when this issue happens so I bounce it quick to keep the customers off my back. The dns settings are correct and ssh normally is fine. Have double checked DNS with my other Zimbra boxes and all good.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Malaysia
    Posts
    98
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by glennbtn View Post
    Hi

    I do eventually but something slows the box down so much when this issue happens so I bounce it quick to keep the customers off my back. The dns settings are correct and ssh normally is fine. Have double checked DNS with my other Zimbra boxes and all good.
    This might not be related but I had a ZCS 8 on CentOS 6 with similar problem but no error on logs. Mailbox server suddenly hanged, but I can successfully ssh to it to restart its services (zmcontrol restart). Was too advised to patch it, but to 8.0.2.

    Fixes advised did not solve it until I have configured it to be able to do full backup successfully.

Similar Threads

  1. LDAP issues
    By rikdejong93 in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-10-2013, 02:41 AM
  2. LDAP MTA issues
    By jjeffers1 in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 03-28-2012, 01:16 AM
  3. LDAP MTA issues
    By jjeffers1 in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 03-28-2012, 01:16 AM
  4. Ldap issues
    By mississippiman in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 01-09-2007, 08:00 PM
  5. Regarding LDAP issues:
    By jholder in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2007, 10:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •