Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Mails are not sending and receving

  1. #1
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    India
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Unhappy Mails are not sending and receving

    Hello
    I installed zimbra 8.0.6 in Ubuntu 12.04 x64, every thing is ok and my webclient is running well but the main issue is that i can't send and receive mails not from Zimbra to Zimbra and Zimbra to Outside please help me in this issue

    zimbra.log

    Code:
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtpd[512]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtpd[512]: NOQUEUE: filter: RCPT from localhost.localdomain[127.0.0.1]: <user@domainname.com>: Sender address triggers FILTER smtp-amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<user@domainname.com> to=<otheruser@yahoo.com> proto=ESMTP helo=<domainname.com>
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtpd[512]: 080ED23F7A2: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/cleanup[31296]: 080ED23F7A2: message-id=<790381282.0.1389612460554.JavaMail.zimbra@domainname.com>
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/qmgr[26194]: 080ED23F7A2: from=<user@domainname.com>, size=695, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtpd[512]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtp[31317]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused
    Jan 13 19:27:41 domainname postfix/smtp[31317]: 080ED23F7A2: to=<otheruser@yahoo.com>, relay=none, delay=0.13, delays=0.13/0/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused)
    Jan 13 19:28:19 domainname zmconfigd[23464]: Fetching All configs
    Jan 13 19:28:19 domainname zmconfigd[23464]: All configs fetched in 0.07 seconds
    Jan 13 19:28:21 domainname zmconfigd[23464]: Watchdog: service antivirus status is OK.
    Jan 13 19:28:21 domainname zmconfigd[23464]: All rewrite threads completed in 0.01 sec
    Jan 13 19:28:21 domainname zmconfigd[23464]: All restarts completed in 0.00 sec
    Jan 13 19:29:21 domainname zmconfigd[23464]: Fetching All configs
    Jan 13 19:29:21 domainname zmconfigd[23464]: All configs fetched in 0.07 seconds
    Jan 13 19:29:25 domainname zmconfigd[23464]: Watchdog: service antivirus status is OK.
    Jan 13 19:29:25 domainname zmconfigd[23464]: All rewrite threads completed in 0.02 sec
    Jan 13 19:29:25 domainname zmconfigd[23464]: All restarts completed in 0.00 sec
    Jan 13 19:30:02 domainname zimbramon[1492]: 1492:info: 2014-01-13 19:30:01, QUEUE: 33 16
    Jan 13 19:30:04 domainname postfix/smtpd[1671]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:30:04 domainname postfix/smtpd[1671]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:30:04 domainname postfix/smtpd[1671]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 13 19:30:25 domainname zmconfigd[23464]: Fetching All configs
    Jan 13 19:30:25 domainname zmconfigd[23464]: All configs fetched in 0.17 seconds
    Jan 13 19:30:30 domainname zmconfigd[23464]: Watchdog: service antivirus status is OK.
    Jan 13 19:30:30 domainname zmconfigd[23464]: All rewrite threads completed in 0.01 sec
    Jan 13 19:30:30 domainname zmconfigd[23464]: All restarts completed in 0.00 sec
    Thanks in Advance
    --
    Aziz

  2. #2
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    86
    Rep Power
    1

    Default

    Can you provide an output of zmcontrol status to make sure all services are running?

    Also you're getting Connection refused when connecting to localhost. Do you have any IPTables rules that would keep postfix from delivering? Can you send a test message from inside zimbra and outside of zimbra to zimbra and output the full zimbra.log excerpt so we can see more information?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    India
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default

    Thank You for reply
    well my zmcontrol status is
    Code:
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Running
            mta                     Running
            opendkim                Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
            stats                   Running
            zmconfigd               Running
    No i don't have PTables rules and the second thing is that i can receive mails from outside like gmail, yahoo, hotmail etc but can't send and zimbra to zimbra i can't send mails.

    This Log is when i send mail to outside account admin@domainname.com to outsidemail@gmail.com
    Code:
    Jan 20 04:45:22 domainname postfix/smtp[5828]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused
    Jan 20 04:45:22 domainname postfix/smtp[5829]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused
    Jan 20 04:45:22 domainname postfix/smtp[5828]: 16E3823F552: to=<admin@domainname.com>, relay=none, delay=105308, delays=105308/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused)
    Jan 20 04:45:22 domainname postfix/smtp[5829]: 2C2C023F805: to=<localzimbraaccount@domainname.com>, relay=none, delay=303986, delays=303986/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused)
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtpd[5799]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtpd[5799]: NOQUEUE: filter: RCPT from localhost.localdomain[127.0.0.1]: <admin@domainname.com>: Sender address triggers FILTER smtp-amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<admin@domainname.com> to=<outsidemail@gmail.com> proto=ESMTP helo=<domainname.com>
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtpd[5799]: 6FF75240F55: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/cleanup[6498]: 6FF75240F55: message-id=<1211683831.68.1390164399155.JavaMail.zimbra@domainname.com>
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/qmgr[25740]: 6FF75240F55: from=<admin@domainname.com>, size=769, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtpd[5799]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtp[5828]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused
    Jan 20 04:46:39 domainname postfix/smtp[5828]: 6FF75240F55: to=<outsidemail@gmail.com>, relay=none, delay=0.12, delays=0.12/0/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused)
    This Log is when i send mail to local account admin@domainname.com to localzimbraaccount@domainname.com
    Code:
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtpd[7666]: connect from domainname.com[27.54.89.130]
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtpd[7666]: NOQUEUE: filter: RCPT from domainname.com[27.54.89.130]: <admin@domainname.com>: Sender address triggers FILTER smtp-amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<admin@domainname.com> to=<localzimbraaccount@domainname.com> proto=ESMTP helo=<domainname.com>
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtpd[7666]: B1AE4240F59: client=domainname.com[27.54.89.130]
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/cleanup[7669]: B1AE4240F59: message-id=<561210700.71.1390164555588.JavaMail.zimbra@domainname.com>
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/qmgr[25740]: B1AE4240F59: from=<admin@domainname.com>, size=769, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtpd[7666]: disconnect from domainname.com[27.54.89.130]
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtp[7670]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused
    Jan 20 04:49:15 domainname postfix/smtp[7670]: B1AE4240F59: to=<localzimbraaccount@domainname.com>, relay=none, delay=0.05, delays=0.04/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10026: Connection refused)
    Please help i am spending too much time in it, i don't know where i am doing mistake
    ThanK You so much
    Last edited by AzizAhmed; 01-19-2014 at 12:56 PM.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    please post the output of the following command
    netstat -tupln |grep amavis
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  5. #5
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    India
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default

    Code:
    tcp        0      0 127.0.0.1:10024         0.0.0.0:*               LISTEN      1733/amavisd (maste

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    your amavis is not fully working, you should have two more rows for port 10025 10026.
    try restarting amavisdctl and look for error in syslog
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  7. #7
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    India
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default

    its running, can i upload my zimbra logs again to you ???

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    Log Files - Zimbra :: Wiki

    Restart amavisd and post the log to a pastebin or somewhere from when you restarted
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  9. #9
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    India
    Posts
    8
    Rep Power
    1

  10. #10
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    554
    Rep Power
    7

    Default

    Code:
    Jan 23 17:52:02 domainname zmconfigd[27940]: Exception in bin/zmclamdctl: (Cannot run program "/opt/zimbra/bin/zmclamdctl" (in directory "/root"): error=13, Permission denied)
    you messed up something with permissions.
    Wondering also why it's trying to access something in /root!

    try
    Code:
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms -extended
    and restart zimbra
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 04-08-2013, 08:27 AM
  2. sending mails
    By Dadianev in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 04-17-2012, 07:26 AM
  3. sending mails
    By Dadianev in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-17-2012, 07:26 AM
  4. Receving Mail
    By pfefferc in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 02-27-2007, 11:08 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 05-11-2006, 05:18 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •