View Poll Results: Do we need an import wizard on the cli?

Voters
3. You may not vote on this poll
  • Yes

    3 100.00%
  • No

    0 0%
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: New feature needed - ZCS Import Wizard @ the CLI

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default New feature needed - ZCS Import Wizard @ the CLI

    Is there anyway to import PST files from the mail server cli? I think it would be easier on the administrator if there were a Zimbra Import Wizard command line interface program. This would allow us to upload all the PSTs to the server, then write a batch file, or shell script to import all the user email data to their Zimbra accounts.
    Some of my clients have 2gb+ PSTs and I'm thinking this would be an easier solution than checking up on their computer every few hours.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Currently the pst file conversion/import is not done on the server.

    We very much welcome the input of our community members, after all our roots are in open source. However, please file an enhancement, as that's how we figure out what our community wants.

    http://bugzilla.zimbra.com

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    unfortunately, there is no good way to do this. PST's are proprietary and the only *complete* API's to do this are available on windows only.
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default

    damn, I could see how that could be quite the PITA. Maybe you guys could just create a cmd line version of the Zimbra Import Wizard so we can write batch scripts for that.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    you mean, something like this!
    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=7585

    check out comment 15
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default

    Does this look like the right setup for the Config.XML?

    <?xml version="1.0"?>
    <ZCSImport>
    <Server>
    <name>default</name>
    <serverName>mail.example.com</serverName>
    <port>443</port>
    <sslEnabled>1</sslEnabled>
    </Server>
    <Account>
    <name>test</name>
    <userName>foobar@example.com</userName>
    <password>raboof</password>
    </Account>
    <Data>
    <name>test</name>
    <PST>c:\mail\foobar.pst</PST>
    </Data>

    <Options>
    <name>default</name>
    <importDeletedItems>1</importDeletedItems>
    <importJunk>1</importJunk>
    <importPrivateAppts>1</importPrivateAppts>
    <importPartialMails>1</importPartialMails>
    <ignorePreviouselyImported>1</ignorePreviouselyImported>
    <InvalidSSLOk>1</InvalidSSLOk>
    <IgnoreCoreDump>1</IgnoreCoreDump>
    </Options>
    <Import>
    <Options>default</Options>
    <TargetAccount>test</TargetAccount>
    <Server>default</Server>
    <AdminSSLEnabled>1</AdminSSLEnabled>
    <Data>test</Data>
    </Import>

    i dont think i setup the account/data nodes correct. any suggestions?
    thanks in advance

    btw has anyone else been using this feature much?
    Last edited by reza225; 06-20-2007 at 01:02 PM. Reason: typo

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default

    much appreciated.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default

    I just recieved the error message

    Failed to initialize import parameters.
    Unable to initialize XML DOM. Document not initialized.
    Exiting.
    Press any key to continue . . .


    any ideas? I'll attach my sample config if you think there is something wrong with it.
    thanks

  10. #10
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Unhappy

    * also tried the default
    Code:
    Failed to initialize import parameters.
    Unable to initialize XML DOM. Document not initialized.
    Terminating ZCS Import Wizard.
    Press any key to continue . . .
    [code]
    * also tried the default
    Code:
    Failed to initialize import parameters.
    Unable to initialize XML DOM. Document not initialized.
    Terminating ZCS Import Wizard.
    Press any key to continue . . .
    Code:
    <ZCSImport>
    
    <Options name="config1">
    
    
    <importDeletedItems>1</importDeletedItems>
    <importJunk>0</importJunk>
    <importPrivateAppts>1</importPrivateAppts>
    <importPartialMalis>1</importPartialMalis>
    <ignorePreviouslyImported>0</ignorePreviouslyImported>
    <InvalidSSLOk>1</InvalidSSLOk>
    <IgnoreCoreDump>1</IgnoreCoreDump>
    <startDate>1/1/2000</startDate>
    
    
    </Options>
    
    
    
    	<Account name="admin">
    		<userName>rmccurdy@mydomain.com</userName>
    		<password>mycomainpass</password>
    	</Account>
    
    
    
    
    
    <Data name="mikesPSTs">
    		<PST>C:\Outlook.pst</PST>
    		
    	</Data>
    
    
    <Server name="mailserver">
    <serverName>10.0.0.20</serverName>
    <port>80</port>
    <sslEnabled>0</sslEnabled>
    </Server>
    
    
        <Import 
    			
    Options="config1" 
    
    TargetAccount="rmccurdy" 
    
    Data="mikesPSTs"   
    
    Server="mailserver">
    
    <Import Options="config1" AuthAccount="rmccurdy@mydomain.com" AdminPort="7071" AdminSSLEnabled="1" TargetAccount="rmccurdy@mydomain.com" Data="mikesPSTs" Server="mailserver"> 
    </ZCSImport>
    Last edited by opreat0r; 01-21-2009 at 01:36 PM.

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 05:52 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 07-27-2007, 01:19 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 06-21-2007, 03:33 PM
  4. ZCS Import Wizard - Failure
    By reza225 in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 11-03-2006, 12:50 PM
  5. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 04:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •