Results 1 to 5 of 5

Thread: Error Sending mail using Zimbra

  1. #1
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Amethi
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Default Error Sending mail using Zimbra

    Proff1.jpg

    I configured Zimbra OpenSource Edition Mail for one of the campus (RGIIT-Campus) of Indian Institute of Information Technology,Allahabad.I was having a problem while sending the mail from one user to other over same domain(rgiit.ac.in). While in the admin page of my mail hosting on port 7071 it shows all services running correctly. I used to official documentation provided on Zimbra Website to configre the Server. A Screenshot of the problem is attached.Kindly help me out.

    Thanks in Advance

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hyderabad
    Posts
    30
    Rep Power
    2

    Default

    Without logs we can't answer your questions..

    Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    Thanks,
    Anudeep.
    From itopstube.com

  3. #3
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Amethi
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Default Log Files and Status on my Konsole

    The Log file is zimbra.log
    and the Status of all services on running zmcontrol status as zimbra user on konsole
    are :-
    [zimbra@localhost ~]$ zmcontrol status
    Host mail.rgiit.ac.in
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    memcached Running
    mta Running
    opendkim Running
    proxy Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running
    [zimbra@localhost ~]$

  4. #4
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Amethi
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Lightbulb Solved Finally

    I would like to thanks everyone who gave his/her time to view my post. Finally after a lot of goggling i got the error that its the subnet on which mail is sent over to DNS and not via Directly by ip address so i corrected the entries in main.cf in postfix folder of zimbra and changed my subnet from 172.31.1.48/28 to 172.31.1.0/28 and it worked fine.
    A special thanks to anudeep for reminding me to view logs for checking errors which made me to make the correction possible

    Thanks to Zimbra Community and all readers of my problem.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hyderabad
    Posts
    30
    Rep Power
    2

    Default

    That will be great to hear

    -- Sent from my smart phone
    Thanks,
    Anudeep.
    From itopstube.com

Similar Threads

  1. Zimbra mail sending error
    By u.nnorom in forum Error Reports
    Replies: 2
    Last Post: 01-20-2009, 04:36 PM
  2. Error when sending / saving mail
    By bernharf in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-07-2007, 02:12 PM
  3. Error when sending mail
    By cwallace in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-16-2005, 09:55 AM
  4. Error message while sending mail.
    By sardiskan in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 09-29-2005, 03:16 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •