Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Zimbra will not start.

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default Zimbra will not start.

    Hello I am using Zimbra 4.5.0_GA_612.FC4_20070115195933 FC4 on Fedora Core 4 and I am having problems starting it. When I use zmcontrol to start the server it starts the ldap and nothing else.

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol start
    Host mail.monkeyinyoursoul.com
            Starting ldap...Done.
    After much trouble I tried reinstalling Zimbra and I get this error:

    Code:
    The system will be modified.  Continue? [N] Y
    
    Shutting down zimbra mail
    
    Backing up ldap
    
    bdb_db_open: unclean shutdown detected; attempting recovery.
    bdb_db_open: Recovery skipped in read-only mode. Run manual recovery if errors are encountered.
    Please note that I have force zimbra and slapd to stop. Nothing that Zimbra uses is running.

    Update: the zimbra /tmp/install.9026 file says:
    Code:
    COMMAND: zmlocalconfig -s | sed -e "s/ = \(.*\)/=\'\1\'/" > /opt/zimbra/.saveconfig/config.save
    COMMAND: zmcontrol shutdown
    Host mail.monkeyinyoursoul.com
            Stopping mta...Done
            Stopping spell...Done
            Stopping snmp...Done
            Stopping antivirus...Done
            Stopping antispam...Done
            Stopping imapproxy...Done
            Stopping mailbox...FAILED
    Killing mysqld with pid 2706 /opt/zimbra/bin/mysql.server: line 58: kill: (2706) - No such process
    .............................. gave up waiting!
    
    
            Stopping logger...Done
            Stopping ldap...Done
    Last edited by myles; 02-11-2007 at 07:34 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    I think there's more going on here. Did you have a power failure while ZCS was running?

    In any case, try this:
    ldap start

    and let's see if it starts. . . .

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor View Post
    I think there's more going on here. Did you have a power failure while ZCS was running?
    No, but I did have to force a reboot.

    Quote Originally Posted by wannabetenor View Post
    In any case, try this:
    ldap start
    It starts but I cannot access it though telnet.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    How do you know it starts? Is there something in the log?

  5. #5
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default

    It is more of a guess than anything.

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ ps -A | grep sla
     6605 ?        10:05:26 slapd
    [zimbra@mail ~]$

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Let's make sure it's the zimbra ldap

    ps auxx | grep zimbra

    is ldap in there?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor View Post
    is ldap in there?
    Code:
    [zimbra@mail ~]$ ps auxx | grep zimbra
    zimbra    6605 93.5  0.6   7808  2480 ?        Rs   Feb11 621:09 /opt/zimbra/ope
    nldap-2.3.21/libexec/slapd -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://mail.monkeyinyoursou
    l.com:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    root     12534  0.0  0.3   4428  1188 pts/1    S    08:59   0:00 su - zimbra
    zimbra   12535  0.0  0.3   4508  1488 pts/1    S    08:59   0:00 -bash
    zimbra   13487  0.0  0.2   2408   816 pts/1    R+   09:16   0:00 ps auxx
    zimbra   13488  0.0  0.1   1688   496 pts/1    S+   09:16   0:00 grep zimbra
    [zimbra@mail ~]$
    Yes I think so.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    You mentioned that you could not telnet to LDAP.

    Is this because you were running:
    telnet localhost 389 ?

    If so, you need to telnet to:
    telnet mail.monkeyinyoursoul.com:389

  9. #9
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Toronto, Ontario
    Posts
    45
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor View Post
    If so, you need to telnet to:
    telnet mail.monkeyinyoursoul.com:389
    I still cannot telnet into ldap with telnet mail.monkeyinyoursoul.com:389 and mail.monkeyinyoursoul.com 389

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    What does netstat -a return?

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 07:21 PM
  2. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 09:39 AM
  3. Logger
    By jholder in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2006, 10:50 AM
  4. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-03-2006, 11:19 PM
  5. Zimbra Processor Output
    By UltraFlux in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2006, 07:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •