Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem with IMAPT subscribed folders in Thunderbird since upgrade to ZCS 7.2.6

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    84
    Rep Power
    9

    Default Problem with IMAP subscribed folders in Thunderbird since upgrade to ZCS 7.2.6

    Hi all.

    We've been running ZCS 7.2.2 RHEL5 on CentOS 5 for some time now.
    Last week I upgraded to ZCS 7.2.6, with apparently no problem.

    Now, some users (not all of them) cannot see their subscribed folders via IMAP in Thunderbird anymore.
    Only Inbox and Trash are displayed.
    When trying to subscribe, all folders are shown in the list, but checking them and clicking on "OK" does nothing.
    I have tried from a clean Thunderbird profile, but the problem remains the same.

    I have an IMAP log from Thunderbird, and I believe the relevant part is :

    Code:
    5948[7e40790]: 8ea2000:<myserver>:A:SendData: 10 list (subscribed) "" "*"
    
    5948[7e40790]: ReadNextLine [stream=9eb6348 nb=19 needmore=0]
    5948[7e40790]: 8ea2000:<myserver>:A:CreateNewLineFromSocket: 10 NO LIST failed
    Note that might be important : the users who have this problem use shared folders. Other users have shared folders but have no problem with their subscriptions though.

    Thanks for your help !
    Last edited by Bingo; 04-01-2014 at 05:25 AM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    84
    Rep Power
    9

    Default

    OK, problem solved.
    In case someone else has this problem : there was a problem with deleted folders in Trash still being marked as subscribed.
    Therefore, Zimbra threw errors when trying to select the folders :
    imap - LIST failed, mail.NO_SUCH_FOLDER

    It looks a lot like this bug https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=61435
    It is supposed to be solved, I don't know if my problem was exactly the same.

    The solution was to recreate the incriminated folders via the Web Interface, open Thunderbird, unsubscribe from these folders, and then delete them via the Web Interface.
    There is maybe a regression problem here, since this bug arose after upgrading to 7.2.6 ?
    I haven't found anything in the 7.2.x changelogs about this though...

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by Bingo View Post
    OK, problem solved.
    In case someone else has this problem : there was a problem with deleted folders in Trash still being marked as subscribed.
    Therefore, Zimbra threw errors when trying to select the folders :
    imap - LIST failed, mail.NO_SUCH_FOLDER

    It looks a lot like this bug https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=61435
    It is supposed to be solved, I don't know if my problem was exactly the same.
    Would you mind filing another bug report in case it's not the same problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Thunderbird folders not sync'ing with webmail folders
    By sullimd in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-08-2012, 02:40 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 10-31-2011, 07:20 AM
  3. Importing Folders from Thunderbird to ZD?
    By jjjds in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2009, 10:04 PM
  4. Problem with iCal and subscribed calendars on iPhone
    By hmmblah in forum Zimbra Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 08-20-2009, 04:57 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 03-30-2008, 12:04 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •