Results 1 to 5 of 5

Thread: 4.7.1 Service unavailable - try again later SMTP/milter timeout

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    SAUDI ARABIA
    Posts
    3
    Rep Power
    1

    Default 4.7.1 Service unavailable - try again later SMTP/milter timeout

    Under release 8.0.6_GA I'm faced an issue with Outlook /Thunderbird during attache multiple files on slower network connection i saw the same log in server and mail client

    Apr 18 20:22:48 mail postfix/submission/smtpd[28351]: 6CCA434E040E: client=unknown[94.96.66.74], sasl_method=PLAIN, sasl_username=h.farouk
    Apr 18 20:22:48 mail postfix/submission/smtpd[28351]: 6CCA434E040E: filter: RCPT from unknown[94.96.66.74]: <h.farouk@MYDOMAIN.com>: Sender address triggers FILTER smtp-amavis:[127.0.0.1]:10026; from=<h.farouk@MYDOMAIN.com> to=<h.farouk@MYDOMAIN.com> proto=ESMTP helo=<[192.168.1.3]>
    Apr 18 20:28:25 mail postfix/cleanup[16964]: 6CCA434E040E: milter-reject: END-OF-MESSAGE from unknown[94.96.66.74]: 4.7.1 Service unavailable - try again later; from=<h.farouk@MYDOMAIN.com> to=<h.farouk@MYDOMAIN.com> proto=ESMTP helo=<[192.168.1.3]>

    i found some thread discussed same object with previous versions but it doesn't help in my case

    milter_default_action=accept
    zmlocalconfig -e milter_thread_keep_alive_time=180
    zmlocalconfig -e milter_write_timeout=60
    zmcontrol restart


    [zimbra@mail ~]$ zmlocalconfig | grep -i milter
    milter_bind_port = 0
    milter_in_process_mode = false
    milter_max_idle_time = 120
    milter_thread_keep_alive_time = 180
    milter_write_chunk_size = 1024
    milter_write_timeout = 60
    postfix_milter_command_timeout = 30s
    postfix_milter_connect_timeout = 30s
    postfix_milter_content_timeout = 300s
    postfix_milter_default_action = tempfail

  2. #2
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Pakistan
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default 451 4.7.1 Service unavailable - try again later

    I am also facing the same problem, details are as follows:

    Zimbra Version: 8.0.6_GA_5922.FOSS
    OS Version: RHEL6.4(64bit)


    output of zimbra.log

    May 4 12:57:56 zimbramail postfix/submission/smtpd[16349]: NOQUEUE: milter-reject: RCPT from unknown[XXX.XXX.XXX.XXX]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; from=<emailuser@mydomain.net> to=<external@external-domain.com> proto=ESMTP helo=<PC_name>

    [zimbra@mydomain ~]$ zmlocalconfig | grep -i milter
    milter_bind_port = 0
    milter_in_process_mode = false
    milter_max_idle_time = 120
    milter_thread_keep_alive_time = 120
    milter_write_chunk_size = 1024
    milter_write_timeout = 30
    postfix_milter_command_timeout = 60s
    postfix_milter_connect_timeout = 60s
    postfix_milter_content_timeout = 300s
    postfix_milter_default_action = tempfail

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    England
    Posts
    39
    Rep Power
    5

    Default

    This may be related to https://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=93569 Investigating that suggests that increasing milter_max_idle_time may help. (We tried 300)
    Gren Elliot
    Lead Engineer - Server
    Zimbra | Community & Collaboration

  4. #4
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Pakistan
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default

    I have set the parameters which is as follows:
    milter_bind_port = 0
    milter_command_timeout = 300s
    milter_connect_timeout = 300s
    milter_default_action = accept
    milter_in_process_mode = false
    milter_max_idle_time = 120
    milter_thread_keep_alive_time = 360
    milter_write_chunk_size = 2048
    milter_write_timeout = 60
    postfix_milter_command_timeout = 120s
    postfix_milter_connect_timeout = 120s
    postfix_milter_content_timeout = 600s
    postfix_milter_default_action = accept

    Now I am happy and faced no issue

  5. #5
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Pakistan
    Posts
    8
    Rep Power
    1

    Default

    As per your recommendation I have changed the configurations.
    My new configuration is:
    zmlocalconfig | grep -i milter
    milter_bind_port = 0
    milter_command_timeout = 300s
    milter_connect_timeout = 300s
    milter_default_action = accept
    milter_in_process_mode = false
    milter_max_idle_time = 300
    milter_thread_keep_alive_time = 360
    milter_write_chunk_size = 2048
    milter_write_timeout = 60
    postfix_milter_command_timeout = 120s
    postfix_milter_connect_timeout = 120s
    postfix_milter_content_timeout = 600s
    postfix_milter_default_action = accept

    I have tested it as well, please guide if any thing wrong there
    Thanks

Similar Threads

  1. Adjusting SMTP/milter timeout?
    By millerdc in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 06-27-2013, 11:35 PM
  2. 554 5.0.0 Service unavailable
    By Brian.Ingram@epescarriers.com in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 03-18-2013, 12:46 PM
  3. [SOLVED] Milter Service & Distribution Lists
    By uxbod in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-13-2013, 03:21 AM
  4. Can't get the milter service to start
    By magneticinduction in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2012, 08:48 PM
  5. 503 Service Unavailable
    By Trumpetrhapsody in forum Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-19-2011, 05:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •