Results 1 to 3 of 3

Thread: Zimbra auto provisioning from openLDAP

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Default [SOLVED] Zimbra auto provisioning from openLDAP

    THE PROBLEM:
    The auto provisioning zimbra not working.

    WHAT WORKS:
    If exists ldap user on Zentyal server and he is member of mail group. I can create an account on Zimbra and I setting the dn for external authentication "uid=userX,ou=users,dc=organization,dc=net". Then the user can be authenticated.

    WHAT NOT WORKS:
    If I create a new user on Zentyal server and I assign to the mail group; Zimbra must be auto provisioned and the user should be able to authenticate. But this fails.

    ENVIRONMENT :
    Server 1 : Zentyal LDAP
    Server 2 : Zimbra

    I HAVE DONE :
    In the web administration interface zimbra :
    Configure -> Domains - > right click on the domain
    1 - Authentication : External LDAP.
    2 - LDAP://192.168.1.222:390
    3 - LDAP filter : (&(|(objectclass=inetOrgPerson))|(memberof=cn=mail ,ou=groups,dc=organization,dc=net))(uid=%u)) "
    4 - LDAP based search: ou=Users,dc=organization,dc=net
    5 - Bind DN . Zentyalro cn=,dc=organization,dc=net
    6 - Bind password . Xxxxxxxx

    I test authentication from the web interface of zimbra and if the user exists and the password is correct show "success" if the password is incorrect show "error" .

    Zimbra console (config for automatic provisioning):
    [root @ zt ~] # su zimbra
    [ zimbra @ zt root] $ zmprov
    prov > md organization.net zimbraAutoProvMode LAZY
    prov > md organization.net zimbraAutoProvLdapURL ldap://192.168.1.220:390
    prov > md organization.net zimbraAutoProvLdapAdminBindDn " zentyalro cn=,dc=organization,dc=net"
    prov > md organization.net zimbraAutoProvLdapAdminBindPassword " xxxxxxxx "
    prov > md organization.net zimbraAutoProvLdapSearchFilter " (&(|(objectclass=inetOrgPerson)((memberof=cn=mail, ou=Groups,dc=organization,dc=net))(uid=%u)) "
    prov> md organization.net zimbraAutoProvLdapSearchBase "ou=Users,dc=organization,dc=net"
    prov> md organization.net +zimbraAutoProvAttrMap description=description +zimbraAutoProvAttrMap cn=displayName +zimbraAutoProvAttrMap givenName=givenName +zimbraAutoProvAttrMap sn=sn
    prov> exit
    [ zimbra @ zt root] $ zmcontrol restart

    What am I doing wrong? What remains to be done?
    Last edited by agd.guillen; 04-28-2014 at 01:07 AM. Reason: Mark as solved

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Default

    nobody uses auto provisioning on Zimbra?

  3. #3
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4
    Rep Power
    1

    Default

    Solved, i forgot execute:

    prov> md myorganization.net zimbraAutoProvAuthMech LDAP

Similar Threads

  1. Sync openLDAP / Zimbra LDAP after account provisioning
    By gerardsd in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 04-01-2014, 08:17 PM
  2. Zimbra 8 Auto Provisioning not work properly
    By gruzin in forum Administrators
    Replies: 25
    Last Post: 06-18-2013, 11:07 PM
  3. Zimbra 8 Auto Provisioning not work
    By breno.sobral in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-10-2013, 07:48 AM
  4. Zimbra 8.0 Auto Provisioning help
    By frankchavez in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2013, 03:02 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 03-21-2013, 03:15 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •