Results 1 to 4 of 4

Thread: Unreadable message without charset

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Greece
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Angry Unreadable message without charset

    Some mails happen to have no default charset ( Content-Type: text/plain; charset) and as result it cannot be read by Zimbra.

    Most of the mails are sent as UTF-8 and some as ISO-8859-7 with exception those without charset . . .

    Can i change the default charset on Zimbra ???

    A noticed that not even the xxx.msg file on storage is readable . . .

    Ubuntu 6.10 Server
    Zimbra Open Source Edition 4.5.2

    Any help will be deeply appreciated

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Bug 13058

    There's an enahancement request for this (bug 13058) in bugzilla. Please vote for it!

    You might be able to work around this by setting Java's default charset appropriately. I'm not sure how that's done, however. Perhaps setting the LC_CTYPE UNIX environment variable, or adding -Dfile.encoding=iso-8859-7 to tomcat's command line.

    And it's always a good idea to get your correspondents to stop using broken mailers!
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Greece
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    Thanx a lot!!

    Found this :
    export LANG="el_GR.UTF-8"
    or

    apt-get install localeconf
    dpkg-reconfigure localeconf

    https://help.ubuntu.com/community/LocaleConf

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Greece
    Posts
    27
    Rep Power
    8

    Default

    Some update:

    Some HTML messages are sent with subject in UTF-8 but with body in iso-8859-7,
    the subject is readble but not the body. If specify to read everything as text the are all readable . . .

    Finally found out that amavisd-new was messing up with the message headers, as all messages that was unreadable fwere found at /quarantine and amavisd-new had add an extra header : BAD HEADER non-encoded 8bit

    Now trying a workaround for this . .
    Last edited by RaNd; 02-23-2007 at 07:32 AM.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  3. Network Service Error with MIME encoded message
    By Glenham in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-17-2006, 10:37 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 08-10-2006, 11:55 PM
  5. Migration from Exchange 2003
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 11-22-2005, 10:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •