Results 1 to 10 of 12

Thread: smtpd_relay_restrictions not working properly

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    27
    Rep Power
    3

    Question smtpd_relay_restrictions not working properly

    Hello

    I'm using Release 8.0.2_GA_5569.RHEL6_64_20121210115059 RHEL6_64 FOSS edition. Before 3 month I've updated my system from zimbra 6 to 8.


    Problem is when I mail through telnet to unknow receipient its accepting the mail and that should not be happen if I'm not wrong.
    on RCPT TO: command message should be display "Relay access denied"

    Please check below process of mail sending from telnet
    -------------------------------------------------
    $ telnet mail.example.com 25
    Trying 192.168.3.2...
    Connected to mail.example.com.
    Escape character is '^]'.
    220 mail.example.com ESMTP Postfix
    HELO mail.example.com
    250 mail.example.com
    MAIL FROM: mymailid@ymail.com
    250 2.1.0 Ok
    RCPT TO: mymailid@ymail.com
    250 2.1.5 Ok
    DATA
    354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
    Test Mail
    .
    250 2.0.0 Ok: queued as F39D7B63A60
    ^]quit
    ---------------------------------------------------------------------

    My smtpd_relay_restrictions.cf file

    permit_sasl_authenticated
    permit_mynetworks
    reject_unauth_destination
    reject_unlisted_recipient

    ---------------------------------------------------------------------

    My smtpd_recipient_restrictions.cf

    check_sender_access hash:/opt/zimbra/postfix/conf/restricted_senders
    %%contains VAR:zimbraServiceEnabled cbpolicyd^ check_policy_service inet:localhost:@@cbpolicyd_bind_port@@%%
    reject_non_fqdn_recipient
    permit_sasl_authenticated
    permit_mynetworks
    reject_unlisted_recipient
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_invalid_helo_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_non_fqdn_helo_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_non_fqdn_sender%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_client_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_reverse_client_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_helo_hostname%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction reject_unknown_sender_domain%%
    %%explode reject_rbl_client VAR:zimbraMtaRestrictionRBLs%%
    %%explode reject_rhsbl_client VAR:zimbraMtaRestrictionRHSBLCs%%
    %%explode reject_rhsbl_reverse_client VAR:zimbraMtaRestrictionRHSBLRCs%%
    %%explode reject_rhsbl_sender VAR:zimbraMtaRestrictionRHSBLSs%%
    %%contains VAR:zimbraMtaRestriction check_policy_service unixrivate/policy%%
    permit


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------


    I dont know where I missed.

    Please help me.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by palash View Post
    I'm using Release 8.0.2_GA_5569.RHEL6_64_20121210115059 RHEL6_64 FOSS edition.
    The first thing you need to do (and I mean now) is backup your server and upgrade to the current ZCS version because of this otherwise you risk losing your server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    27
    Rep Power
    3

    Default

    Thanks phoenix

    I will do that first asap.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Then once you've done the upgrade...
    Check this: https://wiki.zimbra.com/wiki/Improvi...alid_Addresses

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    27
    Rep Power
    3

    Default

    Thanks everyone

    I've upgrade my Zimbra version and also got to know what I want. To full fil my requirment I followed this link. But didnt succeded.

    Here I'm pasting my telnet output.

    -------------------------------------------------
    [root@mailtest zmconfigd]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.
    220 mailtest.aruhat.co.in ESMTP Postfix
    EHLO localhost
    250-mailtest.aruhat.co.in
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN
    ^]
    telnet> quit
    Connection closed.
    ----------------------------------------------------------------

    Here I need authentication while telneting like this

    250-AUTH PLAIN LOGIN
    250-AUTH=PLAIN LOGIN


    Please help me.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    What exactly do you want to achieve?

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    27
    Rep Power
    3

    Default

    Hi

    I've upgraded my zimbra to latest one. Now guide me.

Similar Threads

  1. Zimbra 7 - SPF not working properly?
    By mwyrebski in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2012, 02:15 AM
  2. [SOLVED] Logger not working Properly
    By cluster3 in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 03-27-2012, 02:38 PM
  3. zmschedulebackup not working properly
    By wentum in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 07-26-2011, 04:25 PM
  4. [SOLVED] NE Backup not working properly?
    By Stergil in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2008, 12:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •