Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Servlet SoapServlet is currently unavailable? How do I fix this? mailbox.log

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Question Servlet SoapServlet is currently unavailable? How do I fix this? mailbox.log

    I'm in desperate need of some help. All my mailbox.log files are showing thousands of lines of this:

    2007-03-28 00:31:44,449 INFO [http-81-Processor99] [] [SoapServlet] - Servlet SoapServlet is currently unavailable
    2007-03-28 00:31:49,594 INFO [http-81-Processor93] [] [SoapServlet] - Servlet SoapServlet is currently unavailable
    2007-03-28 00:31:54,457 INFO [http-81-Processor92] [] [SoapServlet] - Servlet SoapServlet is currently unavailable
    2007-03-28 00:31:59,462 INFO [http-81-Processor88] [] [SoapServlet] - Servlet SoapServlet is currently unavailable
    So Now I cant login to my email or admin page. Does anyone have any guidance or help?

    Thanks Nick

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    er,
    There's gonna be more in the log than just the unavailable line.

    Look for some java backtrace code, and more specifically the "Caused By:" Line.

    If you can't find it, then take a look at the catalina.out log to see what's in there.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    I have found this. Does this help my cause any on how I can fix this. At the very bottom there is a caused by:

    2007-03-29 09:15:43,995 FATAL [main] [] soap - Unable to start servlet
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: Could not bind to port=7025 bindaddr=tickus.com ssl=false useChannels=false
    at com.zimbra.common.service.ServiceException.FAILURE (ServiceException.java:175)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.getServerSocket(NetUtil .java:83)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.getTcpServerSocket(NetU til.java:51)
    at com.zimbra.cs.lmtpserver.LmtpServer.startupLmtpSer ver(LmtpServer.java:195)
    at com.zimbra.cs.util.Zimbra.startup(Zimbra.java:144)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.init(SoapServlet.java: 115)
    at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.j ava:211)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServl et(StandardWrapper.java:1105)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(Stan dardWrapper.java:932)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnSta rtup(StandardContext.java:3915)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(Sta ndardContext.java:4176)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInt ernal(ContainerBase.java:759)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(Co ntainerBase.java:739)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(Sta ndardHost.java:524)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirec tory(HostConfig.java:910)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployDirec tories(HostConfig.java:873)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps( HostConfig.java:474)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostC onfig.java:1118)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEv ent(HostConfig.java:310)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLife cycleEvent(LifecycleSupport.java:119)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1020)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(Standa rdHost.java:718)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1012)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(Stan dardEngine.java:442)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.start(Sta ndardService.java:450)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(Stan dardServer.java:700)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalin a.java:551)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootst rap.java:275)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:406)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at com.zimbra.cs.launcher.TomcatLauncher.start(Tomcat Launcher.java:52)
    at com.zimbra.cs.launcher.TomcatLauncher.main(TomcatL auncher.java:74)
    Caused by: java.net.BindException: Cannot assign requested address
    my problems all seem to have started when I screwed this line up:

    zmprov md domain.com zimbraMailCatchAllAddress @domain.com zimbraMailCatchAllCanonicalAddress @mail.domain.com

    anyway to undo commands?
    Last edited by nfear24; 03-29-2007 at 08:47 AM.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Well, It can't bind to 7075 because somethings already running on it.
    If you're convinced nothing is running on 7075, then do a zmcontrol stop, and telnet localhost 7075
    or
    telnet hostname.domain.com 7075

    If you get in, then then you've got something other than Zimbra running on that port, and need to stop it before going any further.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Try:
    zmprov md domain.com -zimbraMailCatchAllAddress @domain.com -zimbraMailCatchAllCanonicalAddress @mail.domain.com

  6. #6
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    Well, It can't bind to 7075 because somethings already running on it.
    If you're convinced nothing is running on 7075, then do a zmcontrol stop, and telnet localhost 7075
    or
    telnet hostname.domain.com 7075

    If you get in, then then you've got something other than Zimbra running on that port, and need to stop it before going any further.
    jholder: I just tried to telnet to 7025 and connection is refused and I also used netstat to make sure nothing was running on that port and nothing is there.


    If I try to run the zmprov command I get this:

    zimbra@mail:/home/nick$ zmprov md tickus.com -zimbraMailCatchAllAddress @tickus.com -zimbraMailCatchAllCanonicalAddress @mail.tickus.com

    ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke unable to parse response: <html><head><title>Apache Tomcat/5.5.15 - Error report</title><style><!--H1 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:22px;} H2 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:16px;} H3 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:14px;} BODY {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:black;background-color:white;} B {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;} P {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;background:white;color:black;font-size:12px;}A {color : black;}A.name {color : black;}HR {color : #525D76;}--></style> </head><body><h1>HTTP Status 404 - Servlet AdminServlet is not available</h1><HR size="1" noshade="noshade"><p><b>type</b> Status report</p><p><b>message</b> <u>Servlet AdminServlet is not available</u></p><p><b>description</b> <u>The requested resource (Servlet AdminServlet is not available) is not available.</u></p><HR size="1" noshade="noshade"><h3>Apache Tomcat/5.5.15</h3></body></html>, server: localhost) (cause: com.zimbra.soap.SoapParseException unable to parse response: <html><head><title>Apache Tomcat/5.5.15 - Error report</title><style><!--H1 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:22px;} H2 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:16px;} H3 {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;font-size:14px;} BODY {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:black;background-color:white;} B {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;color:white;background-color:#525D76;} P {font-family:Tahoma,Arial,sans-serif;background:white;color:black;font-size:12px;}A {color : black;}A.name {color : black;}HR {color : #525D76;}--></style> </head><body><h1>HTTP Status 404 - Servlet AdminServlet is not available</h1><HR size="1" noshade="noshade"><p><b>type</b> Status report</p><p><b>message</b> <u>Servlet AdminServlet is not available</u></p><p><b>description</b> <u>The requested resource (Servlet AdminServlet is not available) is not available.</u></p><HR size="1" noshade="noshade"><h3>Apache Tomcat/5.5.15</h3></body></html>)


    Nick
    Last edited by nfear24; 03-29-2007 at 11:53 AM.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Typo.

    Whoops! He meant 7025, not 7075.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  8. #8
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by dkarp View Post
    Whoops! He meant 7025, not 7075.
    Ya I actually noticed that and there is nothing else binding to that port either: 7025. I'm really stuck on this problem and have yet to find anyone else with this exact problem or solution.

    Nick
    Last edited by nfear24; 03-29-2007 at 01:53 PM.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    121
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by dkarp View Post
    Whoops! He meant 7025, not 7075.
    I do not understand why zimbra cant bind to port 7025 when nothing is using that port and I cant telnet to that port either. I continue to get this error:

    Code:
    system failure: Could not bind to port=7025
    Man Im pulling my hair out on this one.

    Thanks Nick

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Make sure you have a backup, and try rerunning the ./zmsetup.pl script.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 06-13-2007, 02:52 AM
  2. postfix stopped
    By riegersteve in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2007, 04:25 PM
  3. Services stops running
    By Acrux in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 10-06-2006, 08:38 AM
  4. zimbra dies
    By jakebriems in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 05-05-2006, 04:09 AM
  5. Zimbra on Debian?
    By omry_y in forum Installation
    Replies: 25
    Last Post: 11-04-2005, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •