Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] slapd errors after upgrade from 4.5.3 to 4.5.4

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minneapolis MN
    Posts
    777
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] slapd errors after upgrade from 4.5.3 to 4.5.4

    I'm getting a ton of:

    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraDomainType) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraMailStatus) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraDomainType) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraMailStatus) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraMailStatus) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: <= bdb_equality_candidates: (zimbraMailStatus) index_param failed (18)\n
    Mar 29 20:02:50 infinity slapd[3785]: is_entry_objectclass("", "2.5.6.1") no objectClass attribute\n


    in /var/log/zimbra.log after upgrading from 4.5.3 to 4.5.4.

    There were no errors that I saw during the upgrade. Perhaps it went bad? Any thoughts?

    I stopped ldap, ran "/opt/zimbra/openldap/sbin/slapindex -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf", started ldap and the problem still exists.
    Last edited by Krishopper; 03-29-2007 at 07:21 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    No worries:

    We previously had slapd logging set to 0 (no logs), we increased to
    log just errors. These particular errors just indicated that there
    are no indexes for these items, which is harmless.

    If you do not care about the slapd errors, you can reset the log
    level to 0.

    zmlocalconfig -e ldap_log_level=0

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Minneapolis MN
    Posts
    777
    Rep Power
    9

    Default

    I know the logging level changed... it just looked like a "problem" from the logs.. hence, "failed" :-) and being there are 5 lines for every email that come in.

    But knowing they are harmless, that makes me happy. Thanks for the follow up. I'm only a consumer running it on my personal domains, so I'm only using the OSS edition, but I absolutely love it and the support in the forums is excellent. Much appreciated as always.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Don't thank me, thank Brian

    Your welcome.

    -john

Similar Threads

  1. [SOLVED] Messages after upgrade of 4.5.3 for 4.5.4.
    By aabreu2005 in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 09-10-2007, 03:42 PM
  2. Replies: 6
    Last Post: 07-04-2007, 09:36 AM
  3. Upgrade (4.5.4 to 4.5.5)
    By SpEnTBoY in forum Zimbra Success Stories
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2007, 07:43 AM
  4. Upgrade 4.5.4 to 4.5.5 questions
    By dlochart in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 11
    Last Post: 05-14-2007, 03:44 AM
  5. upgrade 3.1.4 to 4.5.3
    By ronsterchan in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-16-2007, 02:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •