Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem after install Zimbra MTA for Zimbra mailbox!!!

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    85
    Rep Power
    8

    Default Problem after install Zimbra MTA for Zimbra mailbox!!!

    Dear all,
    I have just installed another Zimbra MTA for my Zimbra mailbox. Between Zimbra MTA and Zimbra mailbox, i use a firewall. My installing is successful. Sending mail or receiving mail is ok. However, in my zimbra.log of MTA Server appear errors:

    smtp zimbramon[20759]: 20759:info: 2007-04-01 09:18:01, STATUS: mail.domain.com: antispam: Running
    zimbramon[20759]: 20759:info: 2007-04-01 09:18:01, STATUS: mail.domain.com: antivirus: Running
    zimbramon[20759]: 20759:info: 2007-04-01 09:18:01, STATUS: mail.domain.com: mta: Running
    zimbramon[20759]: 20759:info: 2007-04-01 09:18:01, STATUS: mail.domain.com: Running
    postfix/anvil[20422]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:61.187.51.98) at Apr 1 09:16:15
    postfix/anvil[20422]: statistics: max connection count 1 for (smtp:61.187.51.98) at Apr 1 09:16:15
    postfix/anvil[20422]: statistics: max cache size 1 at Apr 1 09:16:15
    postfix/smtpd[21231]: warning: cannot get certificate from file /opt/zimbra/conf/smtpd.crt
    postfix/smtpd[21231]: warning: TLS library problem: 21231:error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start lineem_lib.c:632:Expecting: CERTIFICATE:
    postfix/smtpd[21231]: warning: TLS library problem: 21231:error:140DC009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:PEM lib:ssl_rsa.c:765:
    postfix/smtpd[21231]: cannot load RSA certificate and key data
    postfix/smtpd[21231]: connect from mail.tuoitre.net.vn[203.162.163.59]
    postfix/smtpd[21231]: 2840511C648: client=mail.tuoitre.net.vn[203.162.163.59]
    postfix/cleanup[21235]: 2840511C648: message-id=<00a201c773ef$575450f0$9679ffde@ttonline01>
    postfix/qmgr[25395]: 2840511C648: from=<newletter@tuoitre.net.vn>, size=51168, nrcpt=1 (queue active)
    postfix/smtpd[21231]: disconnect from mail.tuoitre.net.vn[203.162.163.59]
    Apr 1 09:19:58 smtp-svr amavis[8617]: (08617-04) ESMTP::10024 /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20070401T083726-08617: <newletter@tuoitre.net.vn> -> <mylds@domain.com> SIZE=51168 BODY=8BITMIME Received: from mail.domain.com ([127.0.0.1]) by localhost (mail.domain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP for <mylds@domain.com>; Sun, 1 Apr 2007 09:19:58 +0700 (ICT)
    amavis[8617]: (08617-04) Checking: KZFHQVka0ItN [203.162.163.59] <newletter@tuoitre.net.vn> -> <mylds@domain.com>
    postfix/smtpd[21239]: warning: cannot get certificate from file
    /opt/zimbra/conf/smtpd.crt
    postfix/smtpd[21239]: warning: TLS library problem: 21239:error:0906D06C:PEM routines:PEM_read_bio:no start lineem_lib.c:632:Expecting: CERTIFICATE:
    postfix/smtpd[21239]: warning: TLS library problem: 21239:error:140DC009:SSL routines:SSL_CTX_use_certificate_chain_file:PEM lib:ssl_rsa.c:765:
    postfix/smtpd[21239]: cannot load RSA certificate and key data
    postfix/smtpd[21239]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    postfix/smtpd[21239]: 94AF011C64E: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    postfix/cleanup[21235]: 94AF011C64E: message-id=<00a201c773ef$575450f0$9679ffde@ttonline01>
    postfix/qmgr[25395]: 94AF011C64E: from=<newletter@tuoitre.net.vn>, size=51934, nrcpt=1 (queue active)
    postfix/smtpd[21239]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    amavis[8617]: (08617-04) FWD via SMTP: <newletter@tuoitre.net.vn> -> <mylds@domain.com>, BODY=8BITMIME 250 2.6.0 Ok, id=08617-04, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 94AF011C64E
    amavis[8617]: (08617-04) Passed CLEAN, [203.162.163.59] [203.162.163.59] <newletter@tuoitre.net.vn> -> <mylds@domain.com>, Message-ID: <00a201c773ef$575450f0$9679ffde@ttonline01>, mail_id: KZFHQVka0ItN, Hits: 3.162, queued_as: 94AF011C64E, 2596 ms
    postfix/smtp[21236]: 2840511C648: to=<mylds@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=4, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=08617-04, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 94AF011C64E)
    postfix/qmgr[25395]: 2840511C648: removed
    postfix/lmtp[21240]: 94AF011C64E: to=<mylds@domain.com>, relay=mail.domain.com[192.168.30.2], delay=1, status=sent (250 2.1.5 OK)
    ...

    clamd[1700]: Database correctly reloaded (91338 viruses)
    amavis[2026]: (02026-03) (!)lookup_ldap: do_search: timed out at (eval 52) line 139, <GEN21> line 5.
    amavis[2026]: (02026-03) (!!)TROUBLE in process_request: do_search: timed out at (eval 52) line 139, <GEN21> line 5. at (eval 52) line 444, <GEN21> line 5.
    amavis[2026]: (02026-03) (!)Requesting process rundown after fatal error
    amavis[2028]: (02028-06) (!)lookup_ldap: do_search: timed out at (eval 52) line 139, <GEN40> line 5.
    amavis[2028]: (02028-06) (!!)TROUBLE in process_request: do_search: timed out at (eval 52) line 139, <GEN40> line 5. at (eval 52) line 444, <GEN40> line 5.
    amavis[2028]: (02028-06) (!)Requesting process rundown after fatal error
    crond(pam_unix)[12753]: session opened for user zimbra by (uid=0)


    ....

    PLease help me.

    I had opened ports (389,7025,22) on my firewall to route mails from Zimbra MTA to Zimbra Mailbox. do i miss any ports?

    Best regards,
    Last edited by zibra; 04-01-2007 at 07:01 AM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    85
    Rep Power
    8

    Default

    Please help me.

    I had read the document about OSMultiserverinstall carefully. The process of installing is ok. No errors happen. At the present, i don't also receive any logs which send from Zimbra MTA to Zimbra mailbox for statistics.

    Thanks.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    What about port 25?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    85
    Rep Power
    8

    Default

    I opened all ports on my firewall but my problem hasn't still solved. I don't know what is reason.

    Thanks for regards,

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    85
    Rep Power
    8

    Default

    ???? any solutions for me?

    Thanks for replying.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Go to the wiki, and look up how to repair/reinstall your certs.
    Try that, it appears there's a problem with them.

    john

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    85
    Rep Power
    8

    Default

    repairing/reinstalling certs on my Zimbra MTA?
    Because, only certs on the Zimbra MTA errors.

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 09:24 AM
  3. QUE Failure
    By tbullock in forum Administrators
    Replies: 31
    Last Post: 07-30-2008, 12:17 PM
  4. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 07:21 PM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 12:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •