Results 1 to 4 of 4

Thread: authenticating via external LDAP

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Unhappy authenticating via external LDAP

    I have successfully configured the latest Zimbra to use our LDAP server for authentication using the Authentication wizard in the admin UI. Well at least I think I configured it successfully. I completed the wizard and the test login at the last step completed successfully. Now, how to I set this LDAP to be the default authentication for the Zimbra web UI? I have tried simply restarting the service, but still cannot login to the web interface using my LDAP account. I have a network sniffer on the zimbra server and it doesn't even attempt to query the LDAP server on a web login (it did query during the authentication wizard, so I know there's no firewall rule or anything like that). Must be missing a step somewhere. I followed the LDAP section on the Zimbra wiki step for step.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austin
    Posts
    441
    Rep Power
    8

    Default

    Have you added a user account for your login name? Zimbra still needs an account for your user, the LDAP is just used for password purposes.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    Really? . Hmmmm, is there a way to import all our LDAP users into Zimbra? We already have an LDAP server and want Zimbra to get it's account information from that.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    You need to provision users in Zimbra, if you don't do that their accounts (and various other bits) don't get created. Dump the relevant data from your LDAP and write a script to provision the in Zimbra, look at the wiki and search the forums - this has been covered a few times.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 11:12 AM
  2. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  3. External LDAP Problem
    By facerw in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 05-08-2007, 05:29 AM
  4. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 03:17 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 07-28-2006, 08:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •