Results 1 to 10 of 10

Thread: Issue Creating Contact Group

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default Issue Creating Contact Group

    I've run into an issue when trying to create a Contact Group in the Zimbra Web Client by picking and choosing from a large group of Contacts. A user has several hundred contacts. He wants to create a contact group by scanning all his contacts and selecting the appropriate people to add to the group. My understanding is that entering a "*" in the 'Find' box and clicking on Search should return all members, but that does not seem to be the case. The search only returned a partial list, and I see no way to get to the subsequent contacts. Even clicking on the "Add All" button only adds the contacts listed. The number of contacts that is returned by the "*" search seems to be pretty random, or at least I can't see any rhyme or reason to it. For one user I worked with the search always returns 22 entries, for another the search returned 47 contacts. Is this a bug, or am I missing something?

    Also, related to this issue, but probably more of an enhancement request. One way around the problem, and also just a nice feature to have, would be to have the ability to search for all names that say for example start with the letter "A". Currently, if you do a search with "A*" it returns any name that contains "A". This really doesn't help when trying to scan through all contacts.

    For reference, I'm running OSS version 4.5.4 on CentOS, and I've tried the web client with both FF 2.0 on Linux (FC6) and IE7 on WinXP.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    232
    Rep Power
    10

    Default

    I have definitely noticed that behavior as well. Not that that is helpful to you at all.

    What I notice is that my * returns a list of 50 names in alphabetical order. So when I do it my account and search my Personal and Shared contacts, I get a list of 50 names and the list ends in the "C" area.

    I think the problem is that what is missing is a "Next Page" button.
    Cheers,

    Travis

    "Let's look at this from a standpoint of "Status". What exactly, on the Space Craft, IS working?"
    -Flight Control, Apollo 13

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I'd say those symptoms sound like bugs.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    Bug 16232 created for the no "next page" and inconsistent number of contacts returned issues.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Calgary, AB
    Posts
    232
    Rep Power
    10

    Default

    I voted for it.

    I have done my part. The outcome is beyond me.
    Cheers,

    Travis

    "Let's look at this from a standpoint of "Status". What exactly, on the Space Craft, IS working?"
    -Flight Control, Apollo 13

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    Looks like my bug was a dup of 16157.

    I swear I searched bugzilla prior to posting and creating a new bug and didn't see this one.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    In looking at this a bit further I noticed that bug 16157 has box for "Make bug visible only to reporter and Zimbra" checked. No wonder I couldn't find it when I did my searching. Why on earth would a bug like this be marked as private? Now the bug I created has basically been canceled, and other users will have problems finding and voting for 16157.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Michigan
    Posts
    44
    Rep Power
    9

    Default

    I'm having a client issue with this too now....I voted.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ann Arbor, MI
    Posts
    108
    Rep Power
    8

    Unhappy

    Has there been any resolution to this issue in 5.x? We're still on 4.5.10 and will look to upgrading to 5.x this summer.

    It's a real pain not being able to see everyone in your contact list and just be able to scroll and click. Having a "next page" button would be 2nd best. Having neither is another grinding spot for our users.

    Thx for any input!

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by swu View Post
    Has there been any resolution to this issue in 5.x? We're still on 4.5.10 and will look to upgrading to 5.x this summer.
    Yes, you can check the bug report or the Product Portal.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 06-13-2013, 09:55 AM
  2. [SOLVED] URGENT: Tomcat Not Starting On Reboot
    By AlexanderH in forum Administrators
    Replies: 19
    Last Post: 08-22-2007, 01:42 PM
  3. Replies: 10
    Last Post: 05-24-2007, 07:11 AM
  4. Group Contact?
    By vcolombo in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2006, 12:14 PM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •