Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Services stopping randomly

  1. #11
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    Just a small follow up here. I have upgraded to the latest Zimbra.

    One thing to note; kudos to the zimbra team for making the upgrade process wonderfully simple! It even kept the custom ports i had put tomcat/apache too. So result.

    I will monitor the system closely and if it dies again, i will respond here with any details.

    thanks

  2. #12
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    Well didn't have to wait too long before it to crash again!

    Its definitely Tomcat -- we have it set so the maximum email size is 10MB if thats any help.

    HELP!

  3. #13
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    So tomcat is crashing -- why?

    There is out-of-memory logs in the catalina logs -- but why?

    Data points:

    - Tomcat is started up with 607MB of memory (default setting).
    - Machine has 1.5GB memory (Linux Fedora4)
    - There are NO users on the system when it decides to crash.
    - We have set the max message size to be 10MB
    - Upgraded to the latest/greatest Zimbra release
    - Total mailboxes on the system is a whopping 20!
    - Trouble free system except for the last week

    What can we do if someone tries to push a bigger email to the system? There is obviously an email in there somewhere that is causing the system to choke. Why did it get in there in the first place though?

    Please advise -- as this is making what was a beautifully running system, completely in useable and a nightmare to manage.
    Last edited by AlanWilliamson; 06-25-2007 at 01:51 AM.

  4. #14
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    Any advice people?

    Have I hit a problem with Zimbra that can't be solved?

    We are now on an hourly reboot cycle -- we can't keep Zimbra up, and i can confirm there are NO USERS on the system. So there is a process in there somewhere (java related) that is causing major problems.

  5. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bordeaux, France
    Posts
    140
    Rep Power
    8

    Default

    We are starting to experience the same kind of problems. Mailbox service start to crash from time to time...zimbra was runnig fine since january...

  6. #16
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default

    I have same problem in the last two days. Zimbra was working fine for 4-5 moths, 4.5.4 on centos4. Mailbox service stops in a specific period, sometime between 11 and 11.15, and although manually started again it stops over and over again in this period. After that it runs normally. Can anyone help?

  7. #17
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Washington, DC area
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default Same problem

    I am having the same problem, too. Does anybody have a solution?

    /Osman

  8. #18
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default

    Guys same problem here as well. It happens randomly, not every day but from time to time. usually in the mourning. don't know what to do. we have two servers, this happens on one. any ideas?

  9. #19
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Handza have you had this problem for 7 months? (I see no other posts by you since 09-13-2007)
    Have you been able to get logs from just before the services stop?
    /var/log/zimbra.log, /opt/zimbra/log/mailbox.log & zmmailbox.out if you have one.

    Are you still on 4.5.4? Might be time to upgrade to 4.5.11 or 5.0.5

    Please post the output of:
    su - zimbra
    zmcontrol -v

Similar Threads

  1. Replies: 16
    Last Post: 06-18-2007, 03:16 PM
  2. Services restart randomly
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-01-2007, 05:24 AM
  3. mysql.server is not running
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 05-01-2007, 08:28 AM
  4. fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 08-24-2006, 02:31 AM
  5. [SOLVED] Small problem stopping zimbra
    By jml75 in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 07-13-2006, 08:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •