Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Address Extensions

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    42
    Rep Power
    10

    Exclamation Address Extensions

    Address extensions (user+foo@domain.com) aren't working for me. This is a problem since I have been using a whole bunch of these before I cut over some of my MX records.

    My postfix main.cf has the following:
    # ADDRESS EXTENSIONS (e.g., user+foo)
    #
    # The recipient_delimiter parameter specifies the separator between
    # user names and address extensions (user+foo). See canonical(5),
    # local(8), relocated(5) and virtual(5) for the effects this has on
    # aliases, canonical, virtual, relocated and .forward file lookups.
    # Basically, the software tries user+foo and .forward+foo before
    # trying user and .forward.
    #
    recipient_delimiter = +


    But I imagine all of the zimbra accounts are virtual, so I'm wondering if there is something I can configure inside zimbra to allow this.

    Thanks-

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Did you try just adding it to our main.cf? If so make sure you restart postfix. You can check the log in /var/mail/zimbra.log to see if it has any information.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    42
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Did you try just adding it to our main.cf? If so make sure you restart postfix. You can check the log in /var/mail/zimbra.log to see if it has any information.
    I already have this:

    recipient_delimiter = +

    In my main.cf. It seems to be a problem with the way virtual domains are configured in zimbra. Any ideas?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    42
    Rep Power
    10

    Exclamation

    Quote Originally Posted by manthrax3
    I already have this:

    recipient_delimiter = +

    In my main.cf. It seems to be a problem with the way virtual domains are configured in zimbra. Any ideas?
    This is still a major problem for my users and me. Has anyone had luck with address extensions?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default this is a bug on the zimbra side.

    manthrax3, I have filed bug 4933 to track this. Unfortunately, there appears to be no workaround (workaround would be a postfix config to normalize addr extensions before handing them off to MDAs, but I can't find one that would do that - which makes sense). Here is the text of the bug I filed:

    postfix recipient_delimiter doesn't work with ZCS because (if
    recipient_delimiter is, say, set to "+") postfix hands
    "user+extension" to us and we are prepared to handle only
    "user" and not "user+extension". So message gets bounced at
    lmtp delivery stage.

    The fix is to have a global LDAP attribute for recipient_delimiter,
    propogate this to postfix main.cf and check in LMTP code if this
    value is set and strip the delimiter and whatever follows it from
    the address local part before attempting delivery.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    42
    Rep Power
    10

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by anand
    manthrax3, I have filed bug 4933 to track this. Unfortunately, there appears to be no workaround (workaround would be a postfix config to normalize addr extensions before handing them off to MDAs, but I can't find one that would do that - which makes sense). Here is the text of the bug I filed:

    postfix recipient_delimiter doesn't work with ZCS because (if
    recipient_delimiter is, say, set to "+") postfix hands
    "user+extension" to us and we are prepared to handle only
    "user" and not "user+extension". So message gets bounced at
    lmtp delivery stage.

    The fix is to have a global LDAP attribute for recipient_delimiter,
    propogate this to postfix main.cf and check in LMTP code if this
    value is set and strip the delimiter and whatever follows it from
    the address local part before attempting delivery.
    Thanks. How can I monitor the bug?

    bp

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Hate doing this, but bump?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=4933

    Did you set: zimbraMtaRecipientDelimiter?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Yes. As I posted, postfix now accepts it, but when it goes to deliver it, the LMTP client spits back that there is no such user. I thought perhaps I had to define an alias for each +string I wanted, but trying to do that gives you that the alias is invalid. (details are in a previous post of mine in this thread)

    So, I was wondering what do I need to do to actually deliver it to the user?

    Robert

  10. #10
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Rep Power
    9

    Default

    Never mind, I finally got it. I had to shut everything down and restart it -- works as expected now.

    Sorry for the trouble.

    Robert

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 12:41 PM
  2. [SOLVED] Zimbra not syncing properly with Address Book and iCal
    By Colin Day in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2007, 09:52 AM
  3. iSync Connector / Apple Address Book Problems
    By jrosen in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 11
    Last Post: 04-16-2007, 04:40 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-18-2006, 08:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •