Results 1 to 2 of 2

Thread: Antivirus and Antispam update trought proxy

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default Antivirus and Antispam update trought proxy

    I'm now testing ZCS 4.5.4 opensource edition for my organization and I found a problem.

    Whe use an http proxy server with user authentication to access internet and looking inside the freshclamd.log I found that the antivirus is not updating virus definitions. This is the a part of the log showing the error:

    freshclam daemon 0.88.7 (OS: linux-gnu, ARCH: i386, CPU: i686)
    ClamAV update process started at Fri May 18 13:10:55 2007
    WARNING: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    WARNING: Local version: 0.88.7 Recommended version: 0.90.2
    DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/faq.html
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    connect_error: getsockopt(SO_ERROR): fd=0 error=110: Connection timed out
    nonblock_connect: connect(): fd=0 errno=103: Software caused connection abort
    nonblock_connect: connect timing out (30 secs)
    Trying again in 5 secs...


    I also tried to modify the file /opt/zimbra/clamav/etc/freshclam.conf decommenting the lines

    #HTTPProxyServer
    #HTTPProxyPort
    #HTTPProxyUsername
    #HTTPProxyPassword

    but it does not function.


    What can I try to let the Clamav (and Spamassassin) update correctly?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Washington DC
    Posts
    124
    Rep Power
    9

    Default

    It's in the WIKI.

    http://wiki.zimbra.com/index.php?title=Updating_CLAMAV

    Hope this helps. :-)

    Scotty

Similar Threads

  1. Stop Antivirus and antispam
    By alimovz in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-22-2011, 04:19 AM
  2. AntiVirus unable to connect to localhost
    By net4home in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 07-25-2007, 05:55 PM
  3. Replies: 13
    Last Post: 07-20-2007, 03:21 AM
  4. mysql.server is not running
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 05-01-2007, 08:28 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •