Results 1 to 6 of 6

Thread: Error on IMAP - Tomcat crashes!

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    41
    Rep Power
    10

    Exclamation Error on IMAP - Tomcat crashes!

    Hi folks,

    I was testing the migration with imapsync and during the migration of one of the mailboxes, an error occurred and Tomcat crashed (stopping all the migration proccess and, of course, the use of Zimbra). This is the important part of /opt/zimbra/log/zimbra.log:

    Code:
    2005-11-29 12:26:49,251 INFO  [ImapServer-3400] [] imap - [10.0.0.1] connected
    2005-11-29 12:26:49,425 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"INBOX" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,456 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"INBOX" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,545 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"INBOX" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,597 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"0000000000000000000000" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,606 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"1" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,616 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"32423345vbnvbnbvnvbnbv" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,625 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"324234234324324324" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,634 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"324324324" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,643 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"43435435345435345345" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,652 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"8754545487878754546565" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,662 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"Drafts" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,671 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"Sent" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,682 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"Junk" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,692 INFO  [ImapServer-3400] [ip=10.0.0.1;name=zezinho.lima@teste.domain.com;] imap - [ search is: in:"Trash" (item:all ) ]
    2005-11-29 12:26:49,909 FATAL [ImapServer-3400] [] system - Fatal error occurred while handling connection
    java.lang.Error: java.nio.charset.MalformedInputException: Input length = 1
            at java.lang.StringCoding$CharsetSD.decode(StringCoding.java:199)
            at java.lang.StringCoding.decode(StringCoding.java:228)
            at java.lang.String.<init>(String.java:405)
            at java.lang.String.<init>(String.java:433)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapRequest.readFolder(ImapRequest.java:354)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapRequest.readFolder(ImapRequest.java:341)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler$ImapCommand.<init>(ImapHandler.java:356)
            at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.processCommand(ImapHandler.java:482)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processConnection(ProtocolHandler.java:230)
            at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(ProtocolHandler.java:197)
            at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Worker.run(Unknown Source)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    Caused by: java.nio.charset.MalformedInputException: Input length = 1
            at java.nio.charset.CoderResult.throwException(CoderResult.java:260)
            at java.lang.StringCoding$CharsetSD.decode(StringCoding.java:195)
            ... 11 more
    Anyone?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Seems to be a charset problem. Are any of the folders named with non-ASCII chars?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    41
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Seems to be a charset problem. Are any of the folders named with non-ASCII chars?
    Appears not. These are the folders where I got the error:

    From Folder [INBOX._(i&asa]
    To Folder [_(i&asa]
    To Folder _(i&asa does not exist
    Creating folder [_(i&asa]
    From Folder [INBOX.aaaaaaaaaaaaaaaaaa9999]
    To Folder [aaaaaaaaaaaaaaaaaa9999]

    Could it be the lenght of the name aaaaaaaaaaaaaaaaaa9999, or some ofthe _(i&asa chars?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Any way you can try a test with each folder alone to see which one it is?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Imap Utf-7

    Quote Originally Posted by rodrigoccurvo
    From Folder [INBOX._(i&asa]
    Does that folder appear as "_(i&asa" in your IMAP client, or does it appear as "_(i<non-ASCII-char>"? Our server is trying to decode it as IMAP UTF-7 and choking on it spectacularly...

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Fixed in next release.

    Fixed in next release. To whatever client is not using proper IMAP UTF-7, BAD CLIENT!

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 05-18-2009, 06:29 AM
  2. Tomcat crashes after upgrade to 4.0.2
    By demanl in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 09-18-2007, 01:19 PM
  3. Tomcat Crashes when sending mail
    By ndsharp in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 07-12-2007, 12:15 PM
  4. IMAP Enable - Now Tomcat won't startup
    By Oman in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2007, 12:59 PM
  5. Constant crashes, connection refused on Tomcat restart
    By Interkey JeffG in forum Administrators
    Replies: 41
    Last Post: 03-13-2006, 11:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •