Results 1 to 10 of 22

Thread: Character Support

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    10

    Default Character Support

    Hello,

    I'm testing the ZCS Open Source Edition in a RedHat ES 4 x86 Server. Everything seems to be working perfectly, except some character converstions taking places. Accented characters such as: , , , etc.. get converted to: �.

    It doesn't always happen, when testing emails sent to my server from gmail arrive perfectly, but if I send them from hotmail.com, this strange conversion takes place.

    Please help.

    LT.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default conversions

    If the problem occurs or not based on the source of the email - could the problem be the sending account, not the receiving? Try sending from hotmail -> gmail, and see if the same problem occurs.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    10

    Default Character support

    If sending email from gmail, I have no problems. If sending email from hotmail, I get the character set conversion.

    After testing we have determined that it has more to do with the origin of the messages, although an interesting fact is that if sending from hotmail the email can be correctly viewed from the web interface, but once downloaded to a pop3 account characters get mixed up.

    If sending from gmail, the email can be correctly viewed from the web, and correctly viewed from a pop3 account also.

    We have tryied with several pop3 clients, such as Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird with the same results.

    Any ideas?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Example?

    Can you attach a sample message for which this problem occurs?

    And do I understand correctly that the message is displayed properly in the Zimbra Web UI, but not in Outlook/etc. after downloading it via POP3?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11
    Rep Power
    10

    Default

    Yes, that is right, from the Web GUI the characters don't get scrambled. To test this we've been sending emails with the subject: , both from hotmail and from gmail.

    When sending from gmail, everything works just fine, when sending from hotmail, is when we sense the problem.

    LT.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Sample message?

    Can you attach a sample message for which this behavior is occurring?

    From the web UI, right-click on the message and "Show Original" will get you the original RFC822 message. Save the message as a .txt file. Then, in the forums, write a posting and "Additional Options > Attach Files" to add the attachment.

Similar Threads

  1. Suggestion For Zimbra Licensing for WebHosts
    By andreychek in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 02-10-2008, 06:30 PM
  2. Chinese support
    By duxtinto in forum Users
    Replies: 6
    Last Post: 04-19-2007, 11:48 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-19-2007, 09:50 PM
  4. Sending to Hotmail
    By bogar in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-27-2005, 07:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •