Results 1 to 2 of 2

Thread: zmclamdctl is not running

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    71
    Rep Power
    8

    Unhappy zmclamdctl is not running

    This has been an ongoing problem that I can't seem to find a solution to other than rebooting the machine.

    Whenever I do a zmcontrol stop I pretty much need to reboot the box to bring things back up. The antivirus always fails to start back up on a zmcontrol start.

    /opt/zimbra/log/clamd.log
    Code:
    Thu Jun 28 06:41:03 2007 -> +++ Started at Thu Jun 28 06:41:03 2007
    Thu Jun 28 06:41:03 2007 -> clamd daemon 0.90.2 (OS: linux-gnu, ARCH: i386, CPU: i686)
    Thu Jun 28 06:41:03 2007 -> Log file size limited to 20971520 bytes.
    Thu Jun 28 06:41:03 2007 -> Reading databases from /opt/zimbra/clamav/db
    Thu Jun 28 06:41:11 2007 -> +++ Started at Thu Jun 28 06:41:11 2007
    Thu Jun 28 06:41:11 2007 -> clamd daemon 0.90.2 (OS: linux-gnu, ARCH: i386, CPU: i686)
    Thu Jun 28 06:41:11 2007 -> Log file size limited to 20971520 bytes.
    Thu Jun 28 06:41:11 2007 -> Reading databases from /opt/zimbra/clamav/db
    /opt/zimbra/log/freshclam.log
    Code:
    --------------------------------------
    freshclam daemon 0.90.2 (OS: linux-gnu, ARCH: i386, CPU: i686)
    ClamAV update process started at Thu Jun 28 06:41:03 2007
    WARNING: Your ClamAV installation is OUTDATED!
    WARNING: Local version: 0.90.2 Recommended version: 0.90.3
    DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq
    Version: Release 4.5.5_GA_838.UBUNTU6 UBUNTU6 FOSS edition

    In surfing the forums I've come across some other threads mentioning that they had similar problems with the port being locked. On occasion I'm able to do a "ps -ef | grep clam" and find an offending process hanging around to kill and then able to restart zmclamdctl, unfortunately that's few and far between.

    Any direction would be greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    See this bug I filed:
    Bug 17992 - zmclamdctl is not running

    It's running. zmcontrol status is wrong.

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 08:18 PM
  3. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 11:34 PM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 12:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •