Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Internal Mails Stop Working After a While

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default Internal Mails Stop Working After a While

    Hello,

    have a Zimbra Ver2 Mail server setup behind a firewall.
    Mail keeps getting stuck in the postfix mail queue


    The server is on a private IP address the firewall is on a public ip address.

    The following ports are forwarded to the private ip,

    Zimbra_Admin 7071

    Zimbra_HTTP 80

    Zimbra_HTTPS 443

    Zimbra_SMTP 25

    Zimbra_SSH 22

    Zimbra_IMAP 143

    Zimbra_IMAPS 993

    Zimbra_POPS 995

    Zimbra_POP 110

    Zimbra_LDAP 389

    Zimbra_Contr 7777

    Zimbra_?? 7025

    The /etc/hosts file has
    127.0.0.1 for the ip address of the domain name

    when the server is first started, everything works as expected.

    after a couple hours running, the local mail stops getting delivered, with this error message in the zimbra.log

    status=deferred (connect to domain.com[123.123publicip]: read timeout)

    'zmcontrol status' shows everything as running.

    server shows 200~300 mb free memory

    when I try to do a postqueue -f (Flush queue) get the same timeout errors.

    Only way to fix it is to do a zmcontrol stop, zmcontrol start, then postqueue -f this then delivers the mails

    I don't understand why this is happening.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default

    Some users are also reporting an error message in the email client.

    They are using Outlook Express, get error, Your IMAP Server has stopped responding.

    Would this be related at all?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by mintra
    Some users are also reporting an error message in the email client.

    They are using Outlook Express, get error, Your IMAP Server has stopped responding.

    Would this be related at all?
    Maybe. What's in /opt/zimbra/tomcat/log/catalina.out? Everytime you do a zmcontrol stop/start folks will get this error since your stoping tomcat which serves as both the mailbox and IMAP/POP server.

    BTW: How many users are on the system right now?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks KevinH,

    you are on the ball !

    The Catalina log shows this,

    Code:
    zmtomcatstart: info: stale pid 27007 in pid file: No such process
    Dec 1, 2005 4:09:05 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-80
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-443
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
    INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-7071
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
    INFO: Initialization processed in 1925 ms
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
    INFO: Starting service Catalina
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
    INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/5.5.7
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.catalina.core.StandardHost start
    INFO: XML validation disabled
    Dec 1, 2005 4:09:06 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
    INFO: Deploying web application archive service.war
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.catalina.session.ManagerBase).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null
    Zimbra server reserving server socket port=995 bindaddr=null
    Zimbra server reserving server socket port=143 bindaddr=null
    Zimbra server reserving server socket port=993 bindaddr=null
    Zimbra server process is running as root, changing to user=zimbra uid=500 gid500
    Zimbra server process, after change, is running with uid=500 euid=500 gid=500 egid=500
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
    INFO: Deploying web application archive zimbraAdmin.war
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.catalina.core.ApplicationContext log
    INFO: org.apache.webapp.balancer.BalancerFilter: init(): ruleChain: [org.apache.webapp.balancer.RuleChain: [org.apache.webapp.balancer.rules.URLStringMatchRule: Target string: News / Redirect URL: http://www.cnn.com], [org.apache.webapp.balancer.rules.RequestParameterRule: Target param name: paramName / Target param value: paramValue / Redirect URL: http://www.yahoo.com], [org.apache.webapp.balancer.rules.AcceptEverythingRule: Redirect URL: http://jakarta.apache.org]]
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-80
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-443
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
    INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-7071
    Dec 1, 2005 4:09:13 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
    INFO: Server startup in 7923 ms

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default

    [zimbra@mail ~]$ host domain.com
    domain.com has address public_ip_address

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default

    There are only a dozen users on this system.

    it's running with a P4 @ 2.8ghz and 768mb ram (200mb-300mb free)

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Check the max IMAP thread count

    Quote Originally Posted by mintra
    Some users are also reporting an error message in the email client. They are using Outlook Express, get error, Your IMAP Server has stopped responding.
    One possibility: Make sure that the number of IMAP threads is sufficient to handle the number of active connections. (Each IMAP client may open multiple connections simultaneously, so don't be overly stingy here.) You can configure this number in the admin UI; it requires a tomcat server restart to take effect.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by dkarp
    One possibility: Make sure that the number of IMAP threads is sufficient to handle the number of active connections. (Each IMAP client may open multiple connections simultaneously, so don't be overly stingy here.) You can configure this number in the admin UI; it requires a tomcat server restart to take effect.

    How many connections would you allow for per client? 3? 5? more?

    Or should I just go for the max this server configuration could handle?

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Split the difference.

    Quote Originally Posted by mintra
    How many connections would you allow for per client? 3? 5? more?

    Or should I just go for the max this server configuration could handle?
    Let's try 4 and see if the issue resolves itself. A future version of the server will remove the thread-per-connection constraint, but for now it's still an issue.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by mintra
    status=deferred (connect to domain.com[123.123publicip]: read timeout)
    Can you post more of the logs. Also what does this return?

    host domain.com

    Does it give you the local IP or the public IP?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

Similar Threads

  1. Zimbra .pids / service monitoring
    By bin2hex in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 04-03-2010, 09:12 PM
  2. Zimbra internal mails delivery
    By samuelier in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-15-2007, 07:30 AM
  3. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  4. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 02:17 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 09-30-2006, 06:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •