Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 34 of 34

Thread: [SOLVED] Build Zimbra..a little problem...

  1. #31
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    you already have ldap running.
    ps -ef |grep slap

    also probably your dns is incorrect, judging by the install messages, but get rid of existing ldap first.

  2. #32
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tunisia
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by dijichi2 View Post
    you already have ldap running.
    ps -ef |grep slap

    also probably your dns is incorrect, judging by the install messages, but get rid of existing ldap first.
    You are right:
    Code:
    zimbra@monaco:~/bin$ ps -ef |grep slap
    zimbra   19543     1  0 18:11 ?        00:00:00 /opt/zimbra/openldap/libexec/slapd -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://monaco.*****.net:389 -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
    zimbra   19657  6972  0 18:12 pts/10   00:00:00 grep slap
    zimbra@monaco:~/bin$ kill -9 19543
    zimbra@monaco:~/bin$ ps -ef |grep slap
    zimbra   19659  6972  0 18:12 pts/10   00:00:00 grep slap
    zimbra@monaco:~/bin$ ./zmcontrol start
    Host monaco.*****.net
            Starting ldap...Done.
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    Is this an LDAP error? DNS error? or because I am using ubuntu 7.10 to build as the IT admin said to me?

  3. #33
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    difficult to say. if you've got to the point of building and packaging into .deb, it's possible the platform isn't the issue. There is support for ubuntu7 sprinkled through the codebase but I'm not convinced it's complete, as there was never a release for it. I would either build on ubuntu6, or use my patch against 8.04 (attached to the 8.04 bug).

  4. #34
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tunisia
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Thumbs up

    Hello every body,

    looooooooooooooooool
    I restart from scratch under ubuntu 6.06 server (with gcc 4.1.2 because 4.0.x and 4.2.x had bugs) and using this tutorial ZCS Ubuntu Hardy Port Homepage
    And now all is well done and I have my Zimbra Working fine

    I have now only this question: how to add new features to zimbra? I would like to use Eclipse, so how to test if any function I add is well working? should I re-build all to see the result?

Similar Threads

  1. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 12:34 PM
  3. svn version still won't start
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2006, 07:47 AM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 07:39 AM
  5. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 10:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •