Results 1 to 1 of 1

Thread: Developing Zimbra

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tunisia
    Posts
    49
    Rep Power
    7

    Unhappy Developing Zimbra

    Hello,

    I start now from an empty environment (under VMWare with ubuntu server 6.06 + graphic environment for using eclipse after this step).

    I installed the Third party like it is mentioned here Ubuntu Hardy - Build Instructions
    then I process using only the instruction in the "readme_source.txt" file that comes with binary release. All is going well, but when I attempted this step
    Code:
    - Run the following commands as yourself to initialize mysql, ldap,
      and Zimbra's postfix configurator.
    
           $ /opt/zimbra/bin/zmmyinit 
           $ /opt/zimbra/bin/zmldapinit
           $ /opt/zimbra/bin/zmmtainit localhost
           $ /opt/zimbra/bin/zmmtaconfig mta
    I faced this problem when executing the first command
    Code:
    vmmachine@zimtest:/opt/zimbra/bin$ ./zmmyinit * Creating required directories
    * Generating mysql config /opt/zimbra/conf/my.cnf
    * Creating database in /opt/zimbra/db/data
    * Starting mysql server
    * Failed to connect to mysql...retrying
    and this one when executing the second one
    Code:
    vmmachine@zimtest:/opt/zimbra/bin$ ./zmldapinit
    cp: cannot create regular file `/opt/zimbra/openldap-data/DB_CONFIG': No such file or directory
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 109: /opt/zimbra/libexec/zmconfigure: No such file or directory
    Password:
    Sorry, try again.
    Password:
    sudo: /opt/zimbra/libexec/zmslapd: command not found
    sudo: /opt/zimbra/libexec/zmslapd: command not found
    Please help me, I am really in a bad situation.

    BTW: I have got only some files in the /opt/zimbra/libexec folder, but when I installed the binary version I have got a lot of files in this directory, where can be the problem?

    Please someone who has or he is developing Zimbra help me...

    Best regards
    Last edited by Abdelmonam Kouka; 06-02-2008 at 01:49 AM.

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 03:23 PM
  2. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 05:16 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 06:28 PM
  4. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  5. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 09:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •