Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Sieve Mailfilter - Not working with shared subfolders?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Question Sieve Mailfilter - Not working with shared subfolders?

    If i try to create a sieve filter and select as the action "folder" and select a subfolder of a shared folder it throws an error:

    Code:
    ...
    system failure: unable to create inexistent folder btc-test/btc-test-subfolder
    ...
    Is this a known limitation of zimbra? If so this is a real problem for us since most of our folders are subfolders of some shared folder of the office user. Not to be able to select these folders as a target for sieve filters is really a showstopper.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Are you sure you're on 5.0.8? Because Bug 26422 – Filter trying to "File into folder" a shared folder fails was marked as fixed for 5.0.7.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    I am absolutely sure!

    I use the open source edition if this makes a difference but still i use a fresh 5.0.8 Installation.

    It happens every time and is always reproducible.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    The Full Error Message in the Ajax UI:

    Code:
    Fehler im Netzwerkdienst msg: system failure: unable to create inexistent folder (BTC-Admin/Software-Info/Typo3/typo3-de) in rule "typo3de"
    code: service.FAILURE
    method: SaveRulesRequest
    detail: soap:Receiver
    trace: btpool0-19:1217515532521:e84d01af5b4d1a9a
    Even if i add rwidxa rights on the root folder for my account it does not help!

    Could i help somehow to debug this?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    yeah not working in zcs-NETWORK-5.0.8_GA_2462.SLES10_64.20080709155101 either

    The bug report talks as if they were able to create the filter in the first place, it just wouldnt work. perhaps if the filter is created at the command line it works, just hte web ui is still broken?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Looks like the store-into-shared-folder logic is good, but the create-subfolder-of-shared-folder logic is not. Please file a bug in bugzilla, and as a stopgap please hand-create that subfolder under the shared folder.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  7. #7
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    The "unable to create inexistant folder" message comes up even when selecting to file into an already created folder

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    just tried via zmmailbox and I get the same error

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    That's all very weird. I'm going to try to grab the engineer who knows that hunk of the code best.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Austria
    Posts
    54
    Rep Power
    7

    Default

    I am sorry that i did not describe the error exactly enough:

    It's the same for me i can select an existing shared folder as the target for a sieve filter but i can not select a already existing subfolder of this shared folder as a target.

    (Could be related?:
    Could it be that the logic involved with shared folders and subfolders is a bit weired anyway because moving large messages between my personal folders is fast but moving a message into a shared folder is slow - moving a very large message to a shared folder is sometimes even impossible.)

    Should i wait to open a bug report or will dcarp file the bug?

    Thanks for your reply!

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 04-13-2012, 08:37 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. Sieve filtering not always working post-5.0.5
    By Rich Graves in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 07-14-2008, 08:02 PM
  4. zcs 5.0 rc2 shared calendar not working
    By wtchan in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 11-30-2007, 05:19 AM
  5. Problem with shared items in 5.0b2
    By p24t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 08-20-2007, 01:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •