Results 1 to 4 of 4

Thread: Contact Details Empty when viewing in Zimbra Client

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default Contact Details Empty when viewing in Zimbra Client

    Hi All,

    I created a contact using zimbra API as follows:

    Code:
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><authToken>123456</authToken><sessionId id="16913"/></context></soap:Header><soap:Body><CreateContactRequest xmlns="urn:zimbraMail" verbose="0"><cn><a n="firstName">From</a><a n="lastName">Device</a><a n="fullName">Device, From</a><a n="jobTitle">Good</a><a n="fileAs">2</a><a n="company">Good</a><a n="email">testing@testing.com</a><a n="imAddress1">other://some@something.com</a><a n="workPhone">(425) 555-8888</a><a n="mobilePhone">(425) 555-9999</a></cn></CreateContactRequest></soap:Body></soap:Envelope>
    Following is the response that I got from zimbra for creating this new contact,

    Code:
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><sessionId id="16913">16913</sessionId><change token="1736"/><notify seq="4"><created><cn d="1242080490000" fileAsStr="From Device" l="7" id="665" rev="1736"><a n="workPhone">(425) 555-8888</a><a n="mobilePhone">(425) 555-9999</a><a n="jobTitle">Good</a><a n="imAddress1">other://some@something.com</a><a n="fullName">Device, From</a><a n="fileAs">2</a><a n="email">testing@testing.com</a><a n="firstName">From</a><a n="lastName">Device</a><a n="company">Good</a></cn></created><modified><folder n="231" s="41232" id="7"/></modified></notify></context></soap:Header><soap:Body><CreateContactResponse xmlns="urn:zimbraMail"><cn id="665"/></CreateContactResponse></soap:Body></soap:Envelope>
    When I checked the contact using the Zimbra web client, other than Name and title, other information were completly absent. When I perform GetFullItem on this contact ID, I get complete details. But only in client I can't seem to see any information. I have attached an image also.



    Any help is appreciated.

    Thanks,
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    18
    Rep Power
    10

    Default

    Your request works correctly for me.

    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    <soap:Header>
    <context xmlns="urn:zimbra">
    <authToken>0_1858b303598f04dcd...272613b</authToken>
    </context>
    </soap:Header>
    <soap:Body>
    <CreateContactRequest xmlns="urn:zimbraMail" verbose="0">
    <cn>
    <a n="firstName">AFrom</a>
    <a n="lastName">ADevice</a>
    <a n="fullName">ADevice, AFrom</a>
    <a n="jobTitle">AGood</a>
    <a n="fileAs">2</a>
    <a n="company">AGood</a>
    <a n="email">atesting@testing.com</a>
    <a n="imAddress1">other://asome@something.com</a>
    <a n="workPhone">(425) 555-8888</a>
    <a n="mobilePhone">(425) 555-9999</a>
    </cn>
    </CreateContactRequest>
    </soap:Body>
    </soap:Envelope>


    Maybe it is a client refresh issue? What happens if you refresh the web client?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default Not a Refresh Issue.

    Doesn't do anything. It just displays the same screen. Also, I tried with 3 other browsers and they all same behavior. Also, after I see the contact in zimbra, I logged out of the account and logged back in. Same behavior.

    The ZCS version we are using is 5.0.11_GA_2695.SuSEES10.NETWORK Nov 17, 2008. Currently from the zimbra website looks like there is 5.0.16 is available. I don;t if this is an issue in 11 and I also don;t know if this is fixed in 16.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    269
    Rep Power
    10

    Default

    If you're using Firefox, do the following:

    - load the client in debug mode (append "?dev=1" without quotes to the url).
    - view the contact
    - check if there are any Javascript errors in the Error Console

    In the debug window, you will see a bunch of SOAP requests/responses. Check the response for GetContactsRequest and see whether all info you originally entered is being returned.

    Does the format of the repsonse for the contact you created look similar to the format of contacts that do show up correctly?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Similar Threads

  1. Upgrade to ZCS 5.10
    By blozancic in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 10-21-2008, 09:03 AM
  2. admin consol blank after 5.0.3 upgarde
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2008, 06:16 AM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  4. Big Fubar on 5 FOSS GA Upgrade
    By uxbod in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 01-21-2008, 03:37 AM
  5. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •