Results 1 to 2 of 2

Thread: Please help. CreateAppointmentRequest do not send email invitations to atten

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default Please help. CreateAppointmentRequest do not send email invitations to atten

    Hi,

    I am trying to create an appointment in Zimbra via SOAP API. I sent the following XML fragment (I removed the header and other stuff) to Zimbra and it can create a new appointment. However, no invitation emails were sent to attendees.

    Code:
    <CreateAppointmentRequest xmlns="urn:zimbraMail">
      <m>
        <inv>
          <comp fb="B" fba="B" name="Test appointment" allDay="1" isOrg="1">
            <s d="20090917"></s>
            <e d="20090917"></e>
            <or a="jacky@zimbra-desktop.localdomain" d="Jacky"></or>
            <at role="REQ" ptst="NE" d="John" rsvp="1" cutype="IND" a="somebody@gmail.com"></at>
          </comp>
        </inv>
      </m>
    </CreateAppointmentRequest>
    Can you tell me how to make Zimbra to send invitation emails? Thanks in advance.

    Best regards,
    Jacky

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Finally, I managed to fix the XML. Here is the fixed version.

    Code:
    <CreateAppointmentRequest xmlns="urn:zimbraMail">
      <m>
        <su>Test Appointment</su>
        <e p="John" a="someone@gmail.com" t="t"></e>
        <inv>
          <comp fb="B" fba="B" name="Test appointment" allDay="1" isOrg="1">
            <s d="20090917"></s>
            <e d="20090917"></e>
            <or a="jacky@zimbra-desktop.localdomain" d="Jacky"></or>
            <at role="REQ" ptst="NE" d="John" rsvp="1" cutype="IND" a="somebody@gmail.com"></at>
          </comp>
        </inv>
      </m>
    </CreateAppointmentRequest>
    The documentation about email address type in soap.txt line 661 for the TO is wrong. It should be "t" instead of "o". We can avoid this by using ToXML.EmailType.TO.toString() in Java code.

Similar Threads

  1. [SOLVED] mailboxmanager does not start
    By jrefl5 in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 01-30-2012, 11:40 PM
  2. [SOLVED] Moving Zimbra to a new server
    By krolen in forum Administrators
    Replies: 109
    Last Post: 02-05-2009, 11:38 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •