Results 1 to 5 of 5

Thread: Installation Problem

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default Installation Problem

    Hi,
    I Build zimbra successfully.While running installable it asking password.What password should i have to give.Can you help me.

    Regards-
    Anil

  2. #2
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    try this one: floppybunnyears.

    if you tell us at which stage you get the password prompt and what the prompt says, maybe we can help further.

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Post Zimbra Installation Problem

    Hi Thanks for your reply.These are the steps followed while installing.It is asking password while starting servers.Iam sending you stdout for your reference.Please let me know if iam missing anything during build/installation.

    [root@new-host zcs]# ./install.sh

    Operations logged to /tmp/install.log.5939
    Checking for existing installation...
    zimbra-ldap...NOT FOUND
    zimbra-logger...NOT FOUND
    zimbra-mta...NOT FOUND
    zimbra-snmp...NOT FOUND
    zimbra-store...NOT FOUND
    zimbra-apache...NOT FOUND
    zimbra-spell...NOT FOUND
    zimbra-core...NOT FOUND


    PLEASE READ THIS AGREEMENT CAREFULLY BEFORE USING THE SOFTWARE.
    ZIMBRA, INC. ("ZIMBRA") WILL ONLY LICENSE THIS SOFTWARE TO YOU IF YOU
    FIRST ACCEPT THE TERMS OF THIS AGREEMENT. BY DOWNLOADING OR INSTALLING
    THE SOFTWARE, OR USING THE PRODUCT, YOU ARE CONSENTING TO BE BOUND BY
    THIS AGREEMENT. IF YOU DO NOT AGREE TO ALL OF THE TERMS OF THIS
    AGREEMENT, THEN DO NOT DOWNLOAD, INSTALL OR USE THE PRODUCT.

    License Terms for the Zimbra Collaboration Suite:
    http://www.zimbra.com/license/collab...ve_license_1.0 .html


    Press Return to continue

    Checking for prerequisites...
    NPTL...FOUND
    sudo...FOUND sudo-1.6.8p8-1
    libidn...FOUND libidn-0.5.15-1
    curl...FOUND curl-7.13.1-3
    fetchmail...FOUND fetchmail-6.2.5-7
    gmp...FOUND gmp-4.1.4-6
    /usr/lib/libstdc++.so.5...FOUND

    Checking for installable packages

    Found zimbra-core
    Found zimbra-ldap
    Found zimbra-logger
    Found zimbra-mta
    Found zimbra-snmp
    Found zimbra-store
    Found zimbra-apache
    Found zimbra-spell


    Select the packages to install

    Install zimbra-ldap [Y] y

    Install zimbra-logger [Y] y

    Install zimbra-mta [Y] y

    Install zimbra-snmp [Y] y

    Install zimbra-store [Y] y

    Install zimbra-spell [Y] y

    Installing:
    zimbra-core
    zimbra-ldap
    zimbra-logger
    zimbra-mta
    zimbra-snmp
    zimbra-store
    zimbra-apache
    zimbra-spell

    The system will be modified. Continue? [N] y

    Removing /opt/zimbra
    Installing packages

    zimbra-core......zimbra-core-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...done
    zimbra-ldap......zimbra-ldap-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...done
    zimbra-logger......zimbra-logger-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm... done
    zimbra-mta......zimbra-mta-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...done
    zimbra-snmp......zimbra-snmp-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...done
    zimbra-store......zimbra-store-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...do ne
    zimbra-apache......zimbra-apache-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm... done
    zimbra-spell......zimbra-spell-4.0.0_GA_246.FC4-20060908154825.i386.rpm...do ne
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.6707
    Setting defaults...

    DNS ERROR resolving MX for new-host.SME
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Change domain name? [Yes] y
    Create Domain: [new-host.SME] anilkumar-host.SME


    DNS ERROR resolving MX for anilkumar-host.SME
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Re-Enter domain name? [Yes] anilkumar-host.SME
    A Yes/No answer is required
    Re-Enter domain name? [Yes] y
    Create Domain: [new-host.SME] anilkumar-host.SME


    DNS ERROR resolving MX for anilkumar-host.SME
    It is suggested that the domain name have an MX record configured in DNS
    Re-Enter domain name? [Yes] n
    Done
    Checking for port conflicts

    Main menu

    1) Hostname: new-host.SME
    2) Ldap master host: new-host.SME
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: yes
    +Admin user to create: admin@anilkumar-host.SME
    ******* +Admin Password UNSET
    +Enable automated spam training: yes
    +Spam training user: v1yycnot7@anilkumar-host.SME
    +Non-spam(Ham) training user: .2ae.nsbzs@anilkumar-host.SME
    +SMTP host: new-host.SME
    +Web server HTTP port: 80
    +Web server HTTPS port: 443
    +Web server mode: http
    +Enable POP/IMAP proxy: no
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://new-host.SME:7780/aspell.p hp

    7) zimbra-mta: Enabled
    8) zimbra-snmp: Enabled
    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items (? - help) 6


    Store configuration

    1) Status: Enabled
    2) Create Admin User: yes
    3) Admin user to create: admin@anilkumar-host.SME
    ** 4) Admin Password UNSET
    5) Enable automated spam training: yes
    6) Spam training user: v1yycnot7@anilkumar-host.SME
    7) Non-spam(Ham) training user: .2ae.nsbzs@anilkumar-host.SME
    8) SMTP host: new-host.SME
    9) Web server HTTP port: 80
    10) Web server HTTPS port: 443
    11) Web server mode: http
    12) Enable POP/IMAP proxy: no
    13) IMAP server port: 143
    14) IMAP server SSL port: 993
    15) POP server port: 110
    16) POP server SSL port: 995
    17) Use spell check server: yes
    18) Spell server URL: http://new-host.SME:7780/aspell.php

    Select, or 'r' for previous menu [r] 4

    Password for admin@anilkumar-host.SME (min 6 characters): [OsAB1jnjw] anilkumar

    Store configuration

    1) Status: Enabled
    2) Create Admin User: yes
    3) Admin user to create: admin@anilkumar-host.SME
    4) Admin Password set
    5) Enable automated spam training: yes
    6) Spam training user: v1yycnot7@anilkumar-host.SME
    7) Non-spam(Ham) training user: .2ae.nsbzs@anilkumar-host.SME
    8) SMTP host: new-host.SME
    9) Web server HTTP port: 80
    10) Web server HTTPS port: 443
    11) Web server mode: http
    12) Enable POP/IMAP proxy: no
    13) IMAP server port: 143
    14) IMAP server SSL port: 993
    15) POP server port: 110
    16) POP server SSL port: 995
    17) Use spell check server: yes
    18) Spell server URL: http://new-host.SME:7780/aspell.php

    Select, or 'r' for previous menu [r] r

    Main menu

    1) Hostname: new-host.SME
    2) Ldap master host: new-host.SME
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    6) zimbra-store: Enabled
    7) zimbra-mta: Enabled
    8) zimbra-snmp: Enabled
    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes] y
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.6707]
    Saving config in /opt/zimbra/config.6707...Done
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.6707
    Setting local config values...Done
    Setting up CA...Done
    Creating SSL certificate...Done
    Initializing ldap...Done
    Saving CA in ldap...Done
    Installing SSL certificate...Done
    Creating server entry for new-host.SME...Done
    Setting spell check URL...Done
    Setting service ports on new-host.SME...Done
    Adding new-host.SME to zimbraMailHostPool in default COS...Done
    Installing zimlets...
    com_zimbra_tracking
    com_zimbra_date
    com_zimbra_email
    com_zimbra_phone
    com_zimbra_url
    Done
    Installing skins...
    harvest
    froggy
    steel
    rose
    bare
    vanilla
    sky
    sand
    lavender
    Done
    Setting MTA auth host...Done
    Creating domain anilkumar-host.SME...Done
    Creating user admin@anilkumar-host.SME...Done
    Creating postmaster alias...Done
    Creating user v1yycnot7@anilkumar-host.SME...Done
    Creating user .2ae.nsbzs@anilkumar-host.SME...Done
    Setting spam training accounts...Done
    Initializing store sql database...Done
    Setting zimbraSmtpHostname for new-host.SME...Done
    Initializing logger sql database...Done
    Initializing mta config...Done
    Configuring SNMP...Done
    Setting services on new-host.SME...Done
    Setting up zimbra crontab...Done
    Setting up syslog.conf...Done

    You have the option of notifying Zimbra of your installation.
    This helps us to track the uptake of the Zimbra Collaboration Suite.
    The only information that will be transmitted is:
    The VERSION of zcs installed (4.0.0_GA_246_FC4)
    The ADMIN EMAIL ADDRESS created (admin@anilkumar-host.SME)

    Notify Zimbra of your installation? [Yes] n
    Notification skipped
    Starting servers...Password:
    Password:

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    Hi i resolved the issue by resetting the password for zimbra.Its working fine.But there are some other issues like services are not getting started.thanks for the help.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1
    Rep Power
    9

    Question

    Hi, did you get ZIMBRA running successfully?

    I'trying to build ZIMBRA on FC 4 from the source code and met lot of difficulty. Since I'm new to open source stuff. I'm wondering if you can help me build ZIMBRA from the source code and depoly it on my server as a consultant?

    My email address is l_y_shi@yahoo.com

Similar Threads

  1. INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.
    By jawad@cogilent.com in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2007, 08:09 AM
  2. Problem with Ubuntu installation
    By Max Ma in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 04-13-2007, 10:25 AM
  3. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 08:01 PM
  4. Installation problem
    By charlie in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-14-2005, 08:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •