Results 1 to 10 of 19

Thread: SOAP message

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    13
    Rep Power
    10

    Default SOAP message

    i post the next message to my zimbra server

    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    <soap:Header>
    <context xmlns="http://serverzimbra/service/soap"></context>
    </soap:Header>
    <soap:Body>
    <AuthRequest xmlns="urn:zimbraAdmin">
    <account by="name">mail</account>
    <password>11111</password>
    </AuthRequest>
    </soap:Body>
    </soap:Envelope>

    but i only get a 500 error what is wrong with my message??

    Thanks for your help

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Anything in the log? /opt/zimbra/tomcat/log/catlina.out

    Also what URL did you post to?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    13
    Rep Power
    10

    Default

    i check the catlina.out but is a 0 bytes file i post to the /service/soap URL

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by axel16
    i check the catlina.out but is a 0 bytes file i post to the /service/soap URL
    It's catalina.out I typo'd the file name. How about the access log. Are you sure your request is getting to the server. What port are you posting to(or you can just tell us the full url).
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    13
    Rep Power
    10

    Default

    Im using ASP to post the message

    set xmldom = server.CreateObject("Microsoft.XMLDOM")
    set xmlhttp = server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP")
    const SoapServer = "http://200.0.176.121/service/soap"
    xmlhttp.open "POST", SoapServer, false
    xmlhttp.setRequestHeader "Man", POST & " " & SoapServer & " HTTP/1.1"
    xmlhttp.setRequestHeader "MessageType", "CALL"
    xmlhttp.setRequestHeader "Content-Type", "text/xml"
    xmlhttp.send(SoapMessage)

    then xmlhttp.Status gives me the answer for the server

    in the access_log.2005-12-01 i find the follow lines

    200.0.176.51 - - [01/Dec/2005:16:31:15 -0600] "POST /service/soap HTTP/1.0" 500 2278
    200.0.176.51 - - [01/Dec/2005:16:31:15 -0600] "POST /service/soap HTTP/1.0" 500 2278

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Here's the login request that our webclient sends. Notice your urn is wrong.

    Code:
    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    <soap:Header>
      <context xmlns="urn:zimbra"></context>
    </soap:Header>
    <soap:Body>
      <AuthRequest xmlns="urn:zimbraAccount">
        <account by="name">user1</account>
        <password>test123</password>
      </AuthRequest>
    </soap:Body>
    </soap:Envelope>
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 08-10-2006, 11:55 PM
  4. Import PST failed
    By undertoe in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-21-2006, 11:16 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 05-25-2006, 02:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •