Results 1 to 3 of 3

Thread: PrivilegedServlet init failed

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    147
    Rep Power
    8

    Default PrivilegedServlet init failed

    Well I'm at my first potential show stopper on 1119.

    I rebooted my computer today and when I tried to start Zimbra Desktop I received the message "The connection was refused when attempting to contact localhost: 7633.". I checked the Zimbra Desktop service and it wasn't running - I started it, and it would start, but then would immediately shutdown. I checked the task manager and zlclient.exe was running, but I could not end the task (access denied). I tried rebooting again and same problem.

    I uninstalled ZD and reinstalled and the system worked - until I rebooted when this whole scenario started again. Looking in the zimbra\zdesktop\log directory I found the following 2 files.

    zdesktop.err
    Zimbra server process is running as uid=-1 euid=-1 gid=-1 egid=-1
    PrivilegedServlet init failed
    java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/commons/cli/ParseException
    at com.zimbra.cs.account.Entry.getDefaults(Entry.java :356)
    at com.zimbra.cs.account.Config.resetData(Config.java :49)
    at com.zimbra.cs.account.Config.<init>(Config.java:42 )
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineConfig.<init> (OfflineConfig.java:31)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineConfig.instan tiate(OfflineConfig.java:48)
    at com.zimbra.cs.account.offline.OfflineProvisioning. <init>(OfflineProvisioning.java:114)
    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInsta nce0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInsta nce(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newI nstance(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Unknown Source)
    at java.lang.Class.newInstance0(Unknown Source)
    at java.lang.Class.newInstance(Unknown Source)
    at com.zimbra.cs.account.Provisioning.getInstance(Pro visioning.java:1507)
    at com.zimbra.cs.servlet.FirstServlet.init(FirstServl et.java:97)
    at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.j ava:241)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.initServle t(ServletHolder.java:433)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.doStart(Se rvletHolder.java:256)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.initializ e(ServletHandler.java:612)
    at org.mortbay.jetty.servlet.Context.startContext(Con text.java:139)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.startContex t(WebAppContext.java:1222)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.doStart(C ontextHandler.java:501)
    at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.doStart(Web AppContext.java:449)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.doStar t(HandlerCollection.java:147)
    at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection .doStart(ContextHandlerCollection.java:161)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.doStar t(HandlerCollection.java:147)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.doStart(H andlerWrapper.java:117)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.doStart(H andlerWrapper.java:117)
    at org.mortbay.jetty.Server.doStart(Server.java:217)
    at org.mortbay.component.AbstractLifeCycle.start(Abst ractLifeCycle.java:40)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:979)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.zimbra.cs.offline.start.Main.main(Main.java:33 )
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
    at com.exe4j.runtime.WinLauncher$1.run(Unknown Source)
    zdesktop.out
    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    391 INFO [main] log - jetty-6.1.5
    531 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2031 INFO [Shutdown] log - Shutdown hook executing
    2062 INFO [Shutdown] log - Shutdown hook complete
    These don't appear to be "appended" to, but only contain the last issue.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Wow, there's something completely wrong, and on this one I suspect it's something outside of zdesktop software.

    First of all, zlclient.exe is zonelab stuff, not zimbra. zdesktop service on windows is zdesktop.exe.

    Secondly, if zdesktop has ever run successfully before you restart, you should at least see a mailbox.log in addition to zdesktop.out/zdesktop.err. Having no mailbox.log doesn't make sense.

    So what you are experiencing is almost like the installation somehow went somewhere else. For example, in my dev environment if I'm running a dev version of zdesktop whiling running zdesktop product installer, then half of the installation goes into one place and the other half go into another place. Things will appear to be running, but the installation is completely wrong.

    So I have no idea what exactly happened to your box. Here's what I'd do to investigate. First, do a clean uninstallation of zdesktop. Afterwards, make sure zdesktop.exe is no longer running and Zimbra Desktop service has been removed from services list. Then install zdesktop. Once everthing is running OK, check files under where you install, and see if log files are there. Now go to services and shutdown Zimbra Desktop service. Then try to connect to localhost:7633 which shouldn't work. Then bring up Zimbra Desktop service again, and verify that localhost:7633 works. Now reboot, and see what happens.

    Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    147
    Rep Power
    8

    Default

    Sorry for the delay in reply, super busy over here. Also sorry for lack of home on zlclient. I see now that is ZoneAlarm and nothing to do with ZD. I'm on the road right now and haven't had for further troubleshooting of this on my home system. I'll try your instructions as soon as I have time. Thanks for the help.

Similar Threads

  1. Problem with Mail Server - Need help!
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-04-2008, 11:03 AM
  2. My Zimbra server down ... please help :)
    By frankb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-12-2007, 10:29 AM
  3. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 09:23 PM
  4. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 09:33 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 01:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •