Results 1 to 3 of 3

Thread: Upgrade problem with zdesktop_1_0_build_1482_win32

  1. #1
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default Upgrade problem with zdesktop_1_0_build_1482_win32

    Hello. Had version zdesktop_1_0_build_1482_win32.exe installed and running on Windows XP machine. Received notification that an upgrade was available. Agreed to install (version zdesktop_1_0_build_1513_win32). The process uninstalled the existing version, but when it tried to install new update Java threw an exception about something being locked and the process failed. This left me with no Zimbra desktop installed.

    I know this is more a Java problem than a Zimbra problem, but I can just see the effect this would have if several hundred zdesktop users suddenly had their e-mail disappear!

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    first of all, make sure zdesktop.exe is not running (task manager). if it is still running, stop it with Control Panel->Administrative Tools->Services->Yahoo! Zimbra Desktop Service->stop; or just kill it with task manager.

    once zdesktop.exe is stopped, backup these folders: derby, store, index, so that you won't lose your email if something goes wrong in the following attempts of restoring zd.

    before re-installing zd, do you see .install4j/installation.log under your installation directory? if there is one, please attach it here - that will help us to figure out what went wrong.

    now try these steps:

    1) download zd installer from Zimbra offers Open Source email server software and shared calendar for Linux and the Mac and try to reinstall it at the same location.

    2) if (1) still fails, follow the instruction here to do a manual uninstall; then re-install again.

    Yahoo! Zimbra Desktop FAQ - Zimbra :: Wiki

    to restore your email once you have a successful installation, you will have to stop zdesktop.exe again, copy back those 3 folders you backed up; launch zd.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Darn -- i had already re-installed. If I have the problem again I'll be sure to upload the log. thank you!

Similar Threads

  1. problem zimbra upgrade
    By uxmax in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-31-2008, 02:12 AM
  2. Upgrade problem
    By NickB in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 12-17-2006, 02:56 AM
  3. Certificate problem following 3.1.0 -> 4.0 upgrade
    By simonellistonball in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 09-26-2006, 01:56 PM
  4. 3.2 Beta Upgrade Problem - LDAP
    By klarsen in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2006, 11:22 AM
  5. 3.0.1 GA upgrade problem
    By kollross in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-04-2006, 10:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •