Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Zimbra Desktop won't resolve hostnames

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    45
    Rep Power
    8

    Default Zimbra Desktop won't resolve hostnames

    I'm using the Zimbra Desktop Beta program and couldn't find a different place to post this so if someone knows if there is a better place to report this I'd be happy to do it there as well:

    I run Ubuntu Jaunty 64-bit and Fedora Core 10 32-bit with Zimbra desktop on both and they appear to have stopped resolving host names for both imbedded links and the mail server names. When I put IP addresses in it works just fine, otherwise it tells me:

    "http://mail.xxx.com/service/soap/" host not found. Please check hostname and network connectivity.


    Here are the error codes in order:

    Code:
    Error: Cc['@mozilla.org/desktop-environment;1'] is undefined
    Source File: file:///home/triem/zimbra/zdesktop/linux/prism/extensions/prism-runtime@developer.mozilla.org/components/nsPlatformGlue.js
    Line: 329
    
    Error: Cc['@mozilla.org/desktop-environment;1'] is undefined
    Source File: file:///home/triem/zimbra/zdesktop/linux/prism/extensions/prism-runtime@developer.mozilla.org/components/nsPlatformGlue.js
    Line: 329
    
    Warning: anonymous function does not always return a value
    Source File: http://localhost:7633/zimbra/desktop/js/desktop.js
    Line: 120, Column: 9
    Source Code:
      return true; 
    
    Error: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIWebNavigation.canGoBack]"  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: chrome://global/content/bindings/browser.xml :: get_canGoBack :: line 0"  data: no]
    Source File: chrome://global/content/bindings/browser.xml
    Line: 0
    
    Error: Cc['@mozilla.org/desktop-environment;1'] is undefined
    Source File: chrome://webrunner/content/webrunner.js
    Line: 177
    
    Error: Cc['@mozilla.org/desktop-environment;1'] is undefined
    Source File: chrome://webrunner/content/webrunner.js
    Line: 770
    
    Error: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIURI.host]"  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: chrome://webrunner/content/webrunner.js :: anonymous :: line 431"  data: no]
    Source File: chrome://webrunner/content/webrunner.js
    Line: 431
    
    Error: [Exception... "Component returned failure code: 0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE) [nsIURI.host]"  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: chrome://webrunner/content/webrunner.js :: anonymous :: line 431"  data: no]
    Source File: chrome://webrunner/content/webrunner.js
    Line: 431

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    please try to open zd ui from Firefox: Account Setup->open in web browser (a link at the bottom of the setup page)

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Austin, Tx
    Posts
    45
    Rep Power
    8

    Default fixed with todays update

    Thanks for your reply, I've just gotten to getting back to you and there was a zimbra desktop update today which has resolved this problem.

    Thank you Zimbra team for your quick fix to this problem!

    Brad

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default 64bit Jaunty and ZD

    Same issue here, it says it can't find the server. Using Firefox I get the same error. I know that the 32 bit is not supported but it has been a very long time since the 64bit was suggested and taken on board, looks like it was. Any beta we can test?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    Rep Power
    7

    Default

    Ditto here... adding a host name to the /etc/hosts file "fixes" the issue, but it would be better to be able to do DNS name resolution!

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default host name?

    Quote Originally Posted by mossholderm View Post
    Ditto here... adding a host name to the /etc/hosts file "fixes" the issue, but it would be better to be able to do DNS name resolution!
    How do I add a host name to the /etc/hosts file???
    where is the file and what name is used?
    I have had this very same problem during the install and I just downloaded the Zimbra 2 or 3 days ago. One of the previous posts says it was fixed, but evidently not.

    any help on this would be greatly appreciated.
    Thanks,
    Walt

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default

    You are telling the system that a server name refers to a particular IP address instead of your PC looking for DNS to resolve it.

    To do this you add a line at the end of the hosts file on your PC. Use a line similar to the one below but change to suit your server IP and name:

    my.zimbra.server 192.168.0.1

    If you are on Windows: open with notepad, c:\windows\system32\drivers\etc\hosts.

    (The text file has no extension just a dot hosts.) Edit and then save.

    On Linux, it's the same file but found /etc/hosts

    Does that help?

    K

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default email account setup AFU

    Hi Kevin,
    First of all, thank you for your reply. I kind of thought that might have something to do with it, but I am new to this. My operating system is the new kubuntu 64bit. The only problem I have with your suggestion is that I thought what I downloaded here on zimbra was an email "client" and so didn't think a server on my computer was involved. however, i will try anything.

    here is where I am at in the install process:
    I'm stuck at step three on this page--> Zimbra Mail Help

    it always says the server cant be found and check internet connnection. I know my internet connection is good because everything else works. Also, in this same "account setup dialogue box" there are links near the bottom. stuff like "Help" and other links that are internet addresses. clicking on those links give me the same results. no internete connection. However, if I copy the link and paste into a browser, they work just fine.

    I wonder if any of this makes sense. I wouldn't know.

    thank you for your help.
    Walt

    p.s. that link didn't work so i'm pasting the instructions found on that website for the account setup. I'm stuck on step 3, below.

    To set up your account
    Before you begin, make sure you are connected to the Internet.

    Open Yahoo! Zimbra Desktop and in the right top corner, click Account Setup.

    If you already have accounts set up, click Add a New Account.

    Select the account to set up. The account setup page displays. Enter the following information.

    Account Name. This is the name that displays as the account name in Yahoo! Zimbra Desktop. If you are setting up multiple accounts, be sure to create a name you can easily recognize to identify each account. For example, for your Yahoo! account, you could use Yahoo.

    Your full name. Enter your name. This is not required.

    Email Address. Enter your email address for this account.

    Password. Enter the password that you enter to log into your account.

    In Synchronization Settings, select how often Yahoo! Zimbra Desktop should get data from your account. The default is to synchronize every 15 minutes.

    If you select manually, you must click Send/Receive on the Yahoo! Zimbra Desktop toolbar to synchronize your account with the Zimbra server.

    If you select too short of time, such as 1 minute, your computer’s performance could be impacted.

    You can change this setting any time by clicking Account Setup and selecting the account and modifying the setting

    Select what folders you want to synchronize from your mailbox:

    Email Messages In all folders, or only in your Inbox folder

    Calendar to synchronize all calendars (not available for Live Hotmail and AOL)

    Contacts to synchronize all contacts and groups (not available for AOL)

    Step 3. When you are finished, click Test & Save.

    Yahoo! Zimbra Desktop validates your account information. If your account is successfully validated, you see the Service Created dialog. If your account is not successfully validated, you are returned to the Account Setup dialog so you can review and correct the details.

    Your account begins to synchronize with Zimbra Desktop.

    Click Launch Yahoo! Zimbra Desktop to open Yahoo! Zimbra Desktop. You can work in Yahoo! Zimbra Desktop as your account is being synchronized.


    Quote Originally Posted by kevindods View Post
    You are telling the system that a server name refers to a particular IP address instead of your PC looking for DNS to resolve it.

    To do this you add a line at the end of the hosts file on your PC. Use a line similar to the one below but change to suit your server IP and name:

    my.zimbra.server 192.168.0.1

    If you are on Windows: open with notepad, c:\windows\system32\drivers\etc\hosts.

    (The text file has no extension just a dot hosts.) Edit and then save.

    On Linux, it's the same file but found /etc/hosts

    Does that help?

    K
    Last edited by walterramjet; 05-17-2009 at 10:17 AM.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default

    Hi Walter

    May I ask what type of mail server you are connecting to? Zimbra Desktop can connect to a Zimbra Server but also a bunch of other types to and it might help to know what you want to use ZD with.

    The reason you have the error is probably because your PC can't resolve the server name to an IP address and to ZD it looks like it can't find the server. That's the information you can 'fix' with the hosts. file So find the IP address for whichever server(s) you want to connect to and setup the hosts file.

    Get back to me if that doesnt make sense - but me know how you get on anyhow :-)

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default Email account setup AFU

    Hi Kevin,

    the email i'm trying to setup is hotmail. however, I dont believe that is the problem.
    In the setup window, there are 6 other internet links.
    They are:

    home • online help • release notes • faq • support forums • open in web browser


    For instance, the link above that says "home" is http://www.zimbra.com/products/desktop.html

    when I click on that link or any other link in this email account setup box, another window opens (not a browser window) and an alert box opens that says, "www.zimbra.com could not be found. Please check the name and try again." However, if I copy that link and paste it in my browser, it works just fine.

    It is madness!

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 01:20 AM
  2. [SOLVED] parts_decode_ext error
    By jsabater in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-13-2008, 07:24 AM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 01:00 AM
  4. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 04:43 AM
  5. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 08:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •