Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Zimbra Desktop 2.0, get this error, every time

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Zimbra Desktop 2.0, get this error, every time

    Failure communicating with remote server. Please try again later.

    Exception:

    java.lang.AssertionError
    at com.zimbra.cs.index.LuceneIndex.doneWriting(Lucene Index.java:754)
    at com.zimbra.cs.index.LuceneIndex.endWriteOperation( LuceneIndex.java:793)
    at com.zimbra.cs.index.MailboxIndex.endWriteOperation (MailboxIndex.java:272)
    at com.zimbra.cs.mailbox.IndexHelper.indexingPartOfEn dTransaction(IndexHelper.java:1037)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.endTransaction(Mailb ox.java:7011)
    at com.zimbra.cs.mailbox.IndexHelper.indexItemList(In dexHelper.java:908)
    at com.zimbra.cs.mailbox.IndexHelper.indexDeferredIte msInternal(IndexHelper.java:367)
    at com.zimbra.cs.mailbox.IndexHelper.indexDeferredIte ms(IndexHelper.java:284)
    at com.zimbra.cs.mailbox.IndexHelper.maybeIndexDeferr edItems(IndexHelper.java:240)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.addMessage(Mailbox.j ava:4341)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.addMessage(Mailbox.j ava:4334)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.saveMessage(Init ialSync.java:1207)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.syncMessagesAsTg z(InitialSync.java:1027)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.syncMessages(Ini tialSync.java:960)
    at com.zimbra.cs.mailbox.InitialSync.syncMessagelikeI tems(InitialSync.java:441)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.deltaSync(DeltaSyn c.java:244)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.sync(DeltaSync.jav a:89)
    at com.zimbra.cs.mailbox.DeltaSync.sync(DeltaSync.jav a:73)
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailboxSync.sync(MailboxSync .java:178)
    at com.zimbra.cs.mailbox.ZcsMailbox.sync(ZcsMailbox.j ava:119)
    at com.zimbra.cs.mailbox.ZcsMailbox.syncOnTimer(ZcsMa ilbox.java:100)
    at com.zimbra.cs.mailbox.SyncMailbox$1.run(SyncMailbo x.java:262)
    at java.util.TimerThread.mainLoop(Timer.java:512)
    at java.util.TimerThread.run(Timer.java:462)

    If issue persists please post description and debug information here.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    You haven't given any details of which version of ZD you're using. Your profile mentions the beta, is that still the case? If it is you should be aware that the GA was released a short while ago, update to that and see if that still has the problem. Which type of server are you connecting to and how (Yahoo, Gmail, POP, IMAP etc)? Is that all the output from the error? If not please post the full output.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Zd 2.0

    It's the GA version of ZD 2.0 I had removed the Beta version and this happens everytime it tries to sync to our Zimbra Email Server. So not using Yahoo or another 3rd party it is Zimbra to Zimbra. E-mails can be sent an received, but this error message always pops up after synchronizing. I don't know the version of the Zimbra Server, unfortunately.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    can you zip and attach zdesktop.log. we are looking for errors before that AssertionError.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default zdesktop.log is attached

    Thanks for reviewing
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    Thank you, but I don't see the AssertionError in the log file. Can you harvest your zdesktop.log right after the problem happened? Or it's no longer reproducible?

  7. #7
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Deleted my library files on my Mac

    I removed the zimbra directory under "library" and this got rid of my archive and all my settings, but solved this issue. I had been using the beta version of desktop 2.0, so I'll chalk it up to a beta to GA migration issue.

Similar Threads

  1. Old Backup stay in TO_DELETE status and no clearing..
    By bartounet in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2010, 08:40 AM
  2. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  3. My Zimbra Server crashed this morning...
    By glitch23 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2008, 02:28 PM
  4. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •