Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Connector Error

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    58
    Rep Power
    8

    Default Connector Error

    When I run the script, I get this error:

    sudo ./bootstrap.sh
    aclocal: configure.ac: 23: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in library
    aclocal: configure.ac: 128: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
    ./bootstrap.sh: 4: /usr/bin/libtoolize: not found
    ./bootstrap.sh: 5: /usr/bin/intltoolize: not found
    aclocal: configure.ac: 23: macro `AM_PROG_LIBTOOL' not found in library
    aclocal: configure.ac: 128: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
    autoheader: error: AC_CONFIG_HEADERS not found in configure.ac
    automake: configure.ac: installing `./missing'; error while making link: File exists

    configure.ac: 23: installing `./ltmain.sh'; cannot run `libtoolize': No such file or directory
    configure.ac: 23: installing `./config.guess'; cannot run `libtoolize': No such file or directory
    configure.ac: 23: installing `./config.sub'; cannot run `libtoolize': No such file or directory
    automake: configure.ac: installing `./config.guess'; cannot run `libtoolize': No such file or directory
    automake: configure.ac: installing `./config.sub'; cannot run `libtoolize': No such file or directory
    configure.ac: 18: required file `./config.h.in' not found
    libezimbra/Makefile.am:5: variable `marshal_sources' not defined
    ./configure: line 1694: syntax error near unexpected token `config.h'
    ./configure: line 1694: `AM_CONFIG_HEADER(config.h)'

    I am running Ubuntu 6.10.

    Thanks,

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    115
    Rep Power
    9

    Default

    Looks like you don't have the libtool and intltool packages installed. Try installing them and see if you get any farther.

    Take care,

    Scott

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    58
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks,

    After installing those packages, I get the following:

    sudo ./bootstrap.sh
    aclocal: configure.ac: 128: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
    You should add the contents of `/usr/share/aclocal/libtool.m4' to `aclocal.m4'.
    You should add the contents of '/usr/share/aclocal/intltool.m4' to 'aclocal.m4'.
    aclocal: configure.ac: 128: macro `AM_GLIB_GNU_GETTEXT' not found in library
    autoheader: error: AC_CONFIG_HEADERS not found in configure.ac
    automake: configure.ac: installing `./missing'; error while making link: File exists

    configure.ac: 18: required file `./config.h.in' not found
    libezimbra/Makefile.am:5: variable `marshal_sources' not defined
    ./configure: line 1694: syntax error near unexpected token `config.h'
    ./configure: line 1694: `AM_CONFIG_HEADER(config.h)'

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    115
    Rep Power
    9

    Default

    Have you compiled other programs from source on that machine? It sounds like you don't have *-devel packages. Try installing glib2-devel for starters...you might need some others as well, but we'll start there.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    58
    Rep Power
    8

    Default

    Ok, now I get this: (There is a lot more, but saying a lot of the same thing)

    make
    .............
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_uri':
    e-zimbra-connection.c:3163: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'uri'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_session_id':
    e-zimbra-connection.c:3174: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'session_id'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_user_name':
    e-zimbra-connection.c:3185: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'user_name'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_user_email':
    e-zimbra-connection.c:3196: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'user_email'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_user_uuid':
    e-zimbra-connection.c:3207: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'user_uuid'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_uid_to_folder_id':
    e-zimbra-connection.c:3306: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'cache'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_update_source_id':
    e-zimbra-connection.c:3334: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'account'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_page':
    e-zimbra-connection.c:3674: error: 'CURL' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3674: error: 'curl' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3679: error: 'CURLcode' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3679: error: expected ';' before 'code'
    e-zimbra-connection.c:3689: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'send_mutex'
    e-zimbra-connection.c:3695: error: 'CURLOPT_URL' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3696: error: 'CURLOPT_NOPROGRESS' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3697: error: 'CURLOPT_NOSIGNAL' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3698: error: 'CURLOPT_WRITEFUNCTION' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3699: error: 'CURLOPT_WRITEDATA' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3701: error: 'code' undeclared (first use in this function)
    e-zimbra-connection.c:3725: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'send_mutex'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_hostname':
    e-zimbra-connection.c:3743: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'hostname'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_use_ssl':
    e-zimbra-connection.c:3762: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'use_ssl'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_get_port':
    e-zimbra-connection.c:3781: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'port'
    e-zimbra-connection.c: In function 'e_zimbra_connection_zombie':
    e-zimbra-connection.c:3800: error: 'EZimbraConnectionPrivate' has no member named 'zombie'
    make[2]: *** [e-zimbra-connection.lo] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/home/pfefferc/evol_zimbra/libezimbra'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/pfefferc/evol_zimbra'
    make: *** [all-recursive-am] Error 2
    Last edited by pfefferc; 03-23-2007 at 10:02 AM. Reason: New error

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    115
    Rep Power
    9

    Default

    You need the evolution data server devel package. You'll also need libcurl devel package...you haven't hit that problem yet, but you will.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    58
    Rep Power
    8

    Default

    Same error as above.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    115
    Rep Power
    9

    Default

    Can you copy the output of the make command to a file, and attach it to your next reply?

  9. #9
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    58
    Rep Power
    8

    Default

    Attached is my log file
    Attached Files Attached Files

  10. #10
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    115
    Rep Power
    9

    Default

    Are you sure you installed libcurl packages? It doesn't look like they're installed.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •