Results 1 to 10 of 11

Thread: I got this error message.

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default I got this error message.

    I installed zdesktop on Fedora core7 and that went fine. But starting zimbra gave me this error...








    [root@softwareworkstation1 init.d]# ./zdesktop start
    Starting zdesktop
    [root@softwareworkstation1 init.d]# nohup: appending output to `nohup.out'

    ************************************************** **********************************************


    1 [main] INFO org.mortbay.log - Logging to org.slf4j.impl.SimpleLogger(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    597 [main] INFO org.mortbay.log - Started SelectChannelConnector @ localhost:7633
    600 [main] INFO org.mortbay.log - Started SelectChannelConnector @ localhost:7634
    600 [main] INFO org.mortbay.log - jetty-6.1.2rc1
    1581 [main] INFO org.mortbay.log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.misc).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Zimbra server process is running as root, changing to user=zimbra uid=-1 gid=-1
    Zimbra server process, after change, is running with uid=-1 euid=-1 gid=-1 egid=-1
    ZoneInfo: /root/zimbra/zdesktop/jre/lib/zi/ZoneInfoMappings (Permission denied)
    1 [main] INFO org.mortbay.log - Logging to org.slf4j.impl.SimpleLogger(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    328 [main] INFO org.mortbay.log - Started SelectChannelConnector @ localhost:7633
    331 [main] INFO org.mortbay.log - Started SelectChannelConnector @ localhost:7634
    332 [main] INFO org.mortbay.log - jetty-6.1.2rc1
    582 [main] INFO org.mortbay.log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.misc).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Zimbra server process is running as root, changing to user=zimbra uid=-1 gid=-1
    Zimbra server process, after change, is running with uid=-1 euid=-1 gid=-1 egid=-1
    ZoneInfo: /root/zimbra/zdesktop/jre/lib/zi/ZoneInfoMappings (Permission denied)

    ************************************************** **************************************************

    What im i doing wrong

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    I just realized my other post may be have been wrong. Why is the UID -1?

    That may be a problem on our end.

    Also, the zimbra user may not have access to /root

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    Yea could be my bad for installing under root. Ill reinstall and give an update on that.
    Thanks for the tip.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    Hey,
    No luck, I reinstalled zdesktop (under a different directory) and its still not starting up.
    Same error message

    Any ideas?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    I think it might be related to this:
    Code:
    Zimbra server process is running as root, changing to user=zimbra uid=-1 gid=-1
    Zimbra server process, after change, is running with uid=-1 euid=-1 gid=-1 egid=-1
    File a bug on that.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    Will do
    thanks for the help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •