Results 1 to 4 of 4

Thread: Toaster at startup?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    23
    Rep Power
    9

    Default Toaster at startup?

    Hello, I just installed a Zimbra server and I have 15 Win XPP workstations accessing it via the web interface. They love it. They need new mail notification so I installed the Toaster application. I can put their login credentials into the preferences and it loads in the system tray and works fine. The issue I have is how do I get the toaster to run when automatically when they login? They have to open the toaster app which then presents them with the configuration screen and then close that screen to get it to load in the system tray. What am I doing wrong?

    Thanks for your help!

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    You're not doing anything wrong - that's RFE 12733 - Automatically minimize toaster on start up

    You can put a shortcut to the toaster in their startup folder, though they will still be prompted to press OK each time (it'll show them the preferences page).

    What might work -this doesn't work for everyone- is to go to properties on the shortcut > run in minimized window at startup. Reboot their systems, test that it starts minimized, then send them an email. If it doesn't pop up after the specified time change the 'minimized run' back to 'normal window' an reboot. (You can get it temp working by right click > settings > ok but they wont remember to do that each time.)

    If they are on laptops they might see Bug 14190 - Unhelpful error message while connection status changes a bunch...

    Other things you might like-
    FF:
    http://www.zimbra.com/forums/users/10989-zimbra-toolbar.html
    ZimbraCheck Firefox Extension
    Windows:
    IMAP Notify
    Habitech

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    238
    Rep Power
    7

    Default

    I've done some testing on this here and if you run toaster from the startup folder minimised it does not check for new mail. It only seems to work after clicking OK. In addition the Register Mailto option gets reset so that has to be clicked each time you start the PC.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Barcelona (SPAIN)
    Posts
    35
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by Mike Scholes View Post
    I've done some testing on this here and if you run toaster from the startup folder minimised it does not check for new mail. It only seems to work after clicking OK. In addition the Register Mailto option gets reset so that has to be clicked each time you start the PC.
    Same for us....Any ideas?

Similar Threads

  1. Clustering, RHEL5, Conga, Issues
    By chrisrios88 in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 10-10-2007, 02:37 PM
  2. Upgrade: 4.5.5 -> 4.5.6 failed, LDAP/slapd issues
    By Daimyo in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2007, 10:23 PM
  3. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 11:12 AM
  4. toaster startup
    By danpep in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 04-23-2007, 11:55 PM
  5. No startup script on fresh 3.1.1 install CentOS4
    By eger in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2006, 12:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •