Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Printing in Zimbra Desktop

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Printing in Zimbra Desktop

    Is anyone else finding that when emails are printed from the Zimbra Desktop the body of the email prints as gibberish? I have now observed this from two computers and to multiple printers. The same email printed from the AJAX client prints just fine. I did not see anything in the forums on this. If anyone has a solution it would be greatly appreciated. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Are you able to scan and post a example of the printer output ?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    I just tried a few emails and they printed fine. Anyone else seeing this?

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Print Sample

    Here is a scanned copy of the printed email. You will notice that only the body of the text is garbled. When I log into the AJAX client this same email prints just fine.
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Is this email in English or other language?

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    It is supposed to be in english. At first I thought that maybe it was a font issue on the computer of the user who first brought this to my attention. But then I found that I could duplicate the problem on my computer by using the Zimbra Desktop.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Can you right click on the e-mail and choose "Show original". Then paste the MIME in a txt doc, and post it here?

    Also, where did this e-mail originate from? ZCS?

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    Here is another email:
    Date: Tue, 13 May 2008 16:09:10 -0700 (PDT)
    From: John Brumbaugh <johnb@1select1.com>
    To: Rick Hernandez <rickh@1select1.com>
    Message-ID: <3723537.133331210720150983.JavaMail.root@zcs.1sel ect1.com>
    Subject: Calendar
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8
    Content-Transfer-Encoding: 7bit
    X-Originating-IP: [70.90.53.53]
    X-Mailer: Zimbra 5.0.5_GA_2201.UBUNTU6 (ZimbraWebClient - FF2.0 (Linux)/5.0.5_GA_2201.UBUNTU6)

    Rick,
    Check your calendar... Are you really going to Regency Investment at nine o'clock at night?


    --
    John Brumbaugh
    Select Business Systems
    559.446.0123 ext.11
    johnb@1select1.com

    This one has no customer information in it.
    It was originally from me, and generated in the ZCS AJAX client.
    The attached pdf is what it looks like printed from the Zimbra Desktop.
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangladesh normally but travel the world, particularly Asia, frequently.
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    I am experiencing similar problems. I get gibberish if I print a plain text email to my laser printer, or a pdf file using Acrobat Distiller, using Zimbra Desktop but the same email printed from the web client works fine.
    FURTHERMORE if I open the Zimbra Desktop user interface using Firefox rather than through the normal PRISM wrapper it prints OK. So I suspect this is an issue related to PRISM.
    I've been having this problem for some while - in the first Beta and in the present Beta release. I'd reported it to our IT department but apparently they have not passed it on to you!

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    OK that's possibly a prism issue then. The version we are using internally is with a newer version of prism and at least I can't reproduce this issue. So the next release should address this. Thanks!

Similar Threads

  1. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 09:05 PM
  2. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  3. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  4. zimbra-core missing
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 12:59 PM
  5. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •