Results 1 to 6 of 6

Thread: Use "GMail Account" with local SMTP

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    BC, Canada
    Posts
    281
    Rep Power
    8

    Default Use "GMail Account" with local SMTP

    How does one configure zDesktop 1.0 to use "account type" gmail to fetch messages/calendars/contacts, but to use the local SMTP server for sending?

    All outgoing messages must go through our local SMTP server, no matter what incoming server type people use.

    But I don't see anywhere to set SMTP settings, and the "validate and save" function just keeps erroring out saying it can't connect to the SMTP server. Well, duh, I didn't put in any SMTP server, so of course it can't connect!!

    Don't do what you think I want to do, do exactly what I tell you, and nothing more.
    Freddie

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    BC, Canada
    Posts
    281
    Rep Power
    8

    Default

    No answer? No way to do this?

    Anyone? Anyone? Bueller?
    Freddie

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Posts
    63
    Rep Power
    7

    Default

    Freddie,

    Unfortunately, the only way to currently do this is by setting GMail up as a generic IMAP account, but then you will lose calendaring and contacts. Please file a bug and we'll look into this.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    BC, Canada
    Posts
    281
    Rep Power
    8

    Default

    Done. See bug 37598.

    Thanks.
    Last edited by fcash; 04-29-2009 at 03:07 PM. Reason: Fix URL code.
    Freddie

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    See also Bug 31717 - don't require smtp at setup time

    in fact, we should pool smtp or other ways of sending outgoing emails and make them available across all accounts. each account can optionally have a preferred way of sending emails, but can also pick another service's channel to send outgoing.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    BC, Canada
    Posts
    281
    Rep Power
    8

    Default

    Strange, I did a search on "SMTP" before entering the bug and didn't see that one.
    Freddie

Similar Threads

  1. postfix transport maps
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 01-17-2009, 11:42 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. Exchange Server 2003 SMTP
    By jschwartz73 in forum General Questions
    Replies: 8
    Last Post: 04-07-2008, 02:56 AM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •