Results 1 to 7 of 7

Thread: POP Account - service.FAILURE...

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default POP Account - service.FAILURE...

    I'm trying to setup a POP account. The error message mentions IMAP and then notes that type=pop. Anyway, it's apparently not working.

    service.FAILURE: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=78113b90-b6e8-4d6d-acd0-f9d7c43b08fe, type=pop3, isEnabled=true, name=OurCompanyName, host=pop.xxxxxxx.net, port=110, connectionType=cleartext, username=xxxxx@xxxxxxx.net, folderId=2 }

    I have settings setup to mimic my Outlook account. (SMTP) Authentication is checked and credentials supplied.

    I do wonder a bit about the discrepancy in the error mentioning IMAP initially rather than POP.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Is the server you're trying to make to the connection to a pop3 only server? Did you set-up the account in ZD as an IMAP account?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default POP server

    It is a POP only mail server. And I did setup the account in ZD for POP (not IMAP). Which is why the error message puzzled me with its initial mention of IMAP, although the error also shows type = POP.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    Hi raggedyedge,

    when you create new Accounts, enable SSL in both POP and SMTP, then the account will be created and the desktop can be started. Seems even a small error to be.

    Regards

  5. #5
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default POP won't work with SSL either

    Enabling SSL for my POP email account I get the following error when I click "Validate & Save":

    Cannot connect to "pop.<domainname>:995". Please check host/port and network connectivity.

    Unchecking the SSL for POP and SMTP and I'm back to the original error

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default Beta Service

    There is a notice, when I choose POP, that this is a Beta Service. So maybe I just need to wait for this to be fleshed out.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default Now works on windows not on ubuntu

    I have the same error, but when I try with the latest build 1691, this works fine on windows with pop account, but the error remains in the ubuntu version.

Similar Threads

  1. Adding Hotmail Account always fails - WHY? What to do?
    By TygerZoyd in forum General Questions
    Replies: 13
    Last Post: 10-03-2013, 07:42 PM
  2. mysql not starting, sort of.
    By lhutton in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2009, 11:45 AM
  3. Invalid or untrusted server SSL certificate
    By GaryParr in forum General Questions
    Replies: 34
    Last Post: 02-13-2009, 11:39 AM
  4. Zimbra + LDAP + Posix + Samba
    By fruitlounge in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 06-30-2008, 10:55 PM
  5. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •