Results 1 to 2 of 2

Thread: having problems with Ubuntu 9 amd64 - "zimbra.imap.mail.yahoo.com:993" host not foun

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Exclamation having problems with Ubuntu 9 amd64 - "zimbra.imap.mail.yahoo.com:993" host not foun

    hi folks,

    i have found a number of posts about this problem by none that clearly explained the solution.
    Zinmbra used to work fine on this laptop, but there is nothing that i do that can fix it.

    i am using ubuntu 9 amd64 on a laptop at various locations, and i keep getting this message at any location:

    "zimbra.imap.mail.yahoo.com:993" host not found. Please check hostname and network connectivity
    i tried checking telnet and here is the output:

    user@pc:~$ telnet zimbra.imap.mail.yahoo.com 993
    Trying 87.248.114.191...
    Connected to imap-ssl.mail.eu.g1.b.yahoo.com.
    Escape character is '^]'.
    i have also checked nslookup:

    ~$ nslookup zimbra.imap.mail.yahoo.com
    Server: 192.168.1.1
    Address: 192.168.1.1#53

    Non-authoritative answer:
    zimbra.imap.mail.yahoo.com canonical name = imap-ssl.mail.yahoo.com.
    imap-ssl.mail.yahoo.com canonical name = imap-ssl.mail.global.g1.b.yahoo.com.
    imap-ssl.mail.global.g1.b.yahoo.com canonical name = fo-imap-ssl.mail.eu.g1.b.yahoo.com.
    fo-imap-ssl.mail.eu.g1.b.yahoo.com canonical name = imap-ssl.mail.eu.g1.b.yahoo.com.
    Name: imap-ssl.mail.eu.g1.b.yahoo.com
    Address: 87.248.114.191

    any ideas on how to solve this problem??


    Many thanks,

    Nicolas

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    12
    Rep Power
    6

    Default Same problem here

    I am running Ubuntu 9.04 AMD 64

    For both Gmail and Yahoo I get the message (when validating):
    „zimbra.imap.mail.yahoo.com:993”- host not found

    Also done a telnet check and killed Firewall to eliminate issues.

    Pls advise

    Kind regards

    Bloemetjesgordijn

Similar Threads

  1. Get emails out of zimbra or get it working again?
    By kingfeanor in forum Migration
    Replies: 9
    Last Post: 11-25-2008, 01:02 AM
  2. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  3. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 06:37 AM
  4. Ubuntu chroot install script (i386 and amd64)
    By ironstorm in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-19-2007, 11:46 PM
  5. Installation Cancelled - Zimbra-spell !
    By Ledg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2006, 03:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •