Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Can no longer start desktop

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default Can no longer start desktop

    Hi, I have been using Zimbra Desktop for about a week. I set up 3 Yahoo accounts and everything worked fine until a few days ago. Now the program starts up but just keeps displaying the 3 red icons like it is trying to connect to the server and never shows the main window. The logs indicate that it is retrieving all mail info so any suggestions to get it to start up? BTW zdesktop.exe is running and restarting it doesn't help.

    zdesktop.log:
    Code:
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 6 folder mappings for service 'yahoo.com'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'yahoo.com'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 19 folder mappings for service 'gmail.com'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 2 attrs for service 'gmail.com'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 5 folder mappings for service 'aol.com'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 8 folder mappings for service '.msexchange'
    2009-09-15 06:46:33,953 DEBUG [main] [] offline - Loading 9 folder mappings for service 'hotmail.com'
    2009-09-15 06:46:41,437 INFO  [main] [] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    2009-09-15 06:46:42,406 INFO  [main] [] log - Opened C:\Program Files\Zimbra\jetty\logs\access_log.2009-09-15
    2009-09-15 06:46:42,484 INFO  [main] [] log - Started SelectChannelConnector@127.0.0.1:7633
    2009-09-15 06:46:42,593 INFO  [service-port-ping] [] offline - service port is ready.
    2009-09-15 06:46:50,531 INFO  [mid=3] [] offline - >>>>>>>> name=myaccount@yahoo.com;version=1.0.3;build=1691;release=R;os=Windows XP x86 5.1;type=imap
    2009-09-15 06:46:50,562 INFO  [mid=3] [] datasource - Importing data for data source 'myaccount'
    2009-09-15 06:46:50,562 INFO  [mid=4] [] offline - >>>>>>>> name=myaccount2@yahoo.com;version=1.0.3;build=1691;release=R;os=Windows XP x86 5.1;type=imap
    2009-09-15 06:46:50,562 INFO  [mid=4] [] datasource - Importing data for data source 'myaccount2'
    2009-09-15 06:46:50,625 INFO  [mid=3] [] datasource - IMAP read timeout is 60 seconds
    2009-09-15 06:46:50,625 INFO  [mid=4] [] datasource - IMAP read timeout is 60 seconds
    2009-09-15 06:46:50,640 DEBUG [mid=4] [] datasource - Loaded 1 yauth token(s) for mailbox '4'
    2009-09-15 06:46:50,640 DEBUG [mid=3] [] datasource - Loaded 1 yauth token(s) for mailbox '3'
    2009-09-15 06:46:51,093 INFO  [mid=2] [] offline - >>>>>>>> name=myaccount3@yahoo.com;version=1.0.3;build=1691;release=R;os=Windows XP x86 5.1;type=imap
    2009-09-15 06:46:51,093 INFO  [mid=2] [] datasource - Importing data for data source 'myaccount3'
    2009-09-15 06:46:51,093 INFO  [mid=2] [] datasource - IMAP read timeout is 60 seconds
    2009-09-15 06:46:51,093 DEBUG [mid=2] [] datasource - Loaded 1 yauth token(s) for mailbox '2'
    2009-09-15 06:46:52,609 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 9 folders for DataSource: { id=61b7e257-41b8-49f7-a444-f043619a999b, type=imap, isEnabled=true, name=myaccount3, host=zimbra.imap.mail.yahoo.com, port=993, connectionType=ssl, username=myaccount3, folderId=1 }
    2009-09-15 06:46:52,734 DEBUG [mid=3] [] datasource - Found 4 folders for DataSource: { id=2ccf82c4-af61-4f71-a154-66a9992b2d44, type=imap, isEnabled=true, name=myaccount, host=zimbra.imap.mail.yahoo.com, port=993, connectionType=ssl, username=myaccount, folderId=1 }
    2009-09-15 06:46:52,796 DEBUG [mid=4] [] datasource - Found 4 folders for DataSource: { id=c6ada8ae-5d14-4a41-93de-1867c50948fb, type=imap, isEnabled=true, name=myaccount2, host=zimbra.imap.mail.yahoo.com, port=993, connectionType=ssl, username=myaccount2, folderId=1 }
    2009-09-15 06:46:53,015 DEBUG [mid=3] [] offline - getSyncState: folder = 2, key = 12884901890, state = null
    2009-09-15 06:46:53,031 DEBUG [mid=4] [] offline - getSyncState: folder = 2, key = 17179869186, state = null
    2009-09-15 06:46:53,250 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 2, key = 8589934594, state = null
    2009-09-15 06:46:53,484 DEBUG [mid=4] [] datasource - Found 76 tracked IMAP messages for Inbox
    2009-09-15 06:46:53,484 DEBUG [mid=4] [] datasource - Local folder '/Inbox': SyncState = {lastUid=1079,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=700}
    2009-09-15 06:46:53,546 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Fetching flags for UID sequence 1:1079
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=3] [] datasource - Found 567 tracked IMAP messages for Inbox
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 1067 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 1073 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 1068 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 1076 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:53,656 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 1075 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:53,671 DEBUG [mid=4] [] datasource - Local folder '/Trash': Synchronization disabled for this folder
    2009-09-15 06:46:53,671 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 1165 tracked IMAP messages for Inbox
    2009-09-15 06:46:53,687 DEBUG [mid=3] [] datasource - Local folder '/Inbox': SyncState = {lastUid=35668,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:53,734 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Inbox': SyncState = {lastUid=14691,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:53,765 DEBUG [mid=4] [] offline - getSyncState: folder = 5, key = 17179869189, state = null
    2009-09-15 06:46:53,781 DEBUG [mid=4] [] datasource - Found 62 tracked IMAP messages for Sent
    2009-09-15 06:46:53,781 DEBUG [mid=4] [] datasource - Local folder '/Sent': SyncState = {lastUid=1048,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=700}
    2009-09-15 06:46:53,796 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Fetching flags for UID sequence 1:35668
    2009-09-15 06:46:53,828 DEBUG [mid=4] [] datasource - Remote folder 'Sent': Fetching flags for UID sequence 1:1048
    2009-09-15 06:46:53,890 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Fetching flags for UID sequence 1:14691
    2009-09-15 06:46:53,921 DEBUG [mid=4] [] datasource - Local folder '/Junk': Synchronization disabled for this folder
    2009-09-15 06:46:53,921 DEBUG [mid=4] [] offline - putSyncState: folder 2, key = 17179869186, state = {lastUid=1079,exists=81,unseen=-1,lastModSeq=700}
    2009-09-15 06:46:53,921 DEBUG [mid=4] [] offline - putSyncState: folder 5, key = 17179869189, state = {lastUid=1048,exists=62,unseen=-1,lastModSeq=700}
    2009-09-15 06:46:54,000 INFO  [mid=4] [] datasource - Import completed for data source 'myaccount2'
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35592 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35663 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35649 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35652 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35635 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35664 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35609 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35628 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,000 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 35648 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,046 DEBUG [mid=3] [] datasource - Local folder '/Trash': Synchronization disabled for this folder
    2009-09-15 06:46:54,203 DEBUG [mid=3] [] offline - getSyncState: folder = 5, key = 12884901893, state = null
    2009-09-15 06:46:54,218 DEBUG [mid=3] [] datasource - Found 161 tracked IMAP messages for Sent
    2009-09-15 06:46:54,218 DEBUG [mid=3] [] datasource - Local folder '/Sent': SyncState = {lastUid=35532,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:54,250 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Sent': Fetching flags for UID sequence 1:35532
    2009-09-15 06:46:54,468 DEBUG [mid=3] [] offline - getSyncState: folder = 4, key = 12884901892, state = null
    2009-09-15 06:46:54,468 DEBUG [mid=3] [] datasource - Found 1 tracked IMAP messages for Bulk Mail
    2009-09-15 06:46:54,468 DEBUG [mid=3] [] datasource - Local folder '/Junk': SyncState = {lastUid=35669,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:54,500 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Fetching flags for UID sequence 1:35669
    2009-09-15 06:46:54,531 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Fetching 1 new IMAP message(s)
    2009-09-15 06:46:54,609 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Inbox': Remote message with uid 14696 is flagged \Deleted
    2009-09-15 06:46:54,671 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Fetching 5 new IMAP message(s)
    2009-09-15 06:46:54,703 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 3, key = 8589934595, state = null
    2009-09-15 06:46:54,703 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 1 tracked IMAP messages for Trash
    2009-09-15 06:46:54,734 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Trash': SyncState = {lastUid=14697,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:54,750 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Trash': Fetching flags for UID sequence 1:14697
    2009-09-15 06:46:54,765 DEBUG [mid=3] [] datasource - Fetching messages for sequence: 35674,35673,35672,35671,35670
    2009-09-15 06:46:55,062 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 5, key = 8589934597, state = null
    2009-09-15 06:46:55,125 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 964 tracked IMAP messages for Sent
    2009-09-15 06:46:55,156 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Sent': SyncState = {lastUid=14693,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:55,203 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Found new IMAP message with uid 35670
    2009-09-15 06:46:55,218 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Sent': Fetching flags for UID sequence 1:14693
    2009-09-15 06:46:55,515 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 257, key = 8589934849, state = null
    2009-09-15 06:46:55,515 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 2 tracked IMAP messages for Real Estate
    2009-09-15 06:46:55,531 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Real Estate': SyncState = {lastUid=2656,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:55,562 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Real Estate': Fetching flags for UID sequence 1:2656
    2009-09-15 06:46:55,765 DEBUG [mid=3] [] datasource - Storing IMAP message tracker: mboxId=3, localFolderId=4, remoteUid=35670, localItemId=1440 flags=u
    2009-09-15 06:46:55,781 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Found new IMAP message with uid 35671
    2009-09-15 06:46:55,828 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 258, key = 8589934850, state = null
    2009-09-15 06:46:55,828 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 13 tracked IMAP messages for Misc. Uploads
    2009-09-15 06:46:55,859 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Misc. Uploads': SyncState = {lastUid=2625,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:55,859 DEBUG [mid=3] [] datasource - Storing IMAP message tracker: mboxId=3, localFolderId=4, remoteUid=35671, localItemId=1441 flags=u
    2009-09-15 06:46:55,859 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Found new IMAP message with uid 35672
    2009-09-15 06:46:55,875 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Misc. Uploads': Fetching flags for UID sequence 1:2625
    2009-09-15 06:46:55,937 DEBUG [mid=3] [] datasource - Storing IMAP message tracker: mboxId=3, localFolderId=4, remoteUid=35672, localItemId=1442 flags=u
    2009-09-15 06:46:55,937 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Found new IMAP message with uid 35673
    2009-09-15 06:46:56,015 DEBUG [mid=3] [] datasource - Storing IMAP message tracker: mboxId=3, localFolderId=4, remoteUid=35673, localItemId=1443 flags=u
    2009-09-15 06:46:56,015 DEBUG [mid=3] [] datasource - Remote folder 'Bulk Mail': Found new IMAP message with uid 35674
    2009-09-15 06:46:56,093 DEBUG [mid=3] [] datasource - Storing IMAP message tracker: mboxId=3, localFolderId=4, remoteUid=35674, localItemId=1444 flags=u
    2009-09-15 06:46:56,093 DEBUG [mid=3] [] offline - putSyncState: folder 2, key = 12884901890, state = {lastUid=35668,exists=576,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:56,093 DEBUG [mid=3] [] offline - putSyncState: folder 5, key = 12884901893, state = {lastUid=35532,exists=161,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:56,093 DEBUG [mid=3] [] offline - putSyncState: folder 4, key = 12884901892, state = {lastUid=35674,exists=6,unseen=-1,lastModSeq=2800}
    2009-09-15 06:46:56,093 DEBUG [mid=3] [] datasource - Local folder '/Junk': Added 5 new messages
    2009-09-15 06:46:56,140 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 259, key = 8589934851, state = null
    2009-09-15 06:46:56,140 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 8 tracked IMAP messages for Misc
    2009-09-15 06:46:56,156 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Misc': SyncState = {lastUid=2624,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:56,171 INFO  [mid=3] [] yab - Importing contacts for account 'myaccount'
    2009-09-15 06:46:56,187 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Misc': Fetching flags for UID sequence 1:2624
    2009-09-15 06:46:56,453 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 260, key = 8589934852, state = null
    2009-09-15 06:46:56,453 DEBUG [mid=3] [] yab - Loaded sync state for data source 'myaccount': {lastModSequence=2709, lastRevision=4}
    2009-09-15 06:46:56,453 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 8 tracked IMAP messages for Misc2
    2009-09-15 06:46:56,484 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Misc2': SyncState = {lastUid=2340,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:56,625 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Misc2': Fetching flags for UID sequence 1:2340
    2009-09-15 06:46:56,671 DEBUG [mid=3] [] yab - Found 0 local contact changes
    2009-09-15 06:46:56,843 DEBUG [mid=3] [] yab - Sending request: GET http://address.yahooapis.com/v1/synchronize?appid=0YbgbonAkY2iNypMZQOONB8mNDSJkrfBlr3wgxc-&WSSID=lnWaYukD0Gh&format=xml&myrev=4
    2009-09-15 06:46:56,890 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 4, key = 8589934596, state = null
    2009-09-15 06:46:56,890 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 0 tracked IMAP messages for Bulk Mail
    2009-09-15 06:46:56,906 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Junk': SyncState = {lastUid=0,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,125 DEBUG [mid=3] [] yab - Found 0 local contact changes
    2009-09-15 06:46:57,140 DEBUG [mid=3] [] yab - Pushed 0 contact changes: 0 added, 0 updated, and 0 deleted
    2009-09-15 06:46:57,140 DEBUG [mid=3] [] yab - Saving sync state for data source 'myaccount': {lastModSequence=2805, lastRevision=4}
    2009-09-15 06:46:57,187 INFO  [mid=3] [] yab - Finished importing contacts for account 'myaccount'
    2009-09-15 06:46:57,187 INFO  [mid=3] [] datasource - Import completed for data source 'myaccount'
    2009-09-15 06:46:57,453 DEBUG [mid=2] [] offline - getSyncState: folder = 261, key = 8589934853, state = null
    2009-09-15 06:46:57,468 DEBUG [mid=2] [] datasource - Found 5 tracked IMAP messages for Bookmarks
    2009-09-15 06:46:57,484 DEBUG [mid=2] [] datasource - Local folder '/Bookmarks': SyncState = {lastUid=2652,exists=-1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,500 DEBUG [mid=2] [] datasource - Remote folder 'Bookmarks': Fetching flags for UID sequence 1:2652
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 2, key = 8589934594, state = {lastUid=14691,exists=1166,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 3, key = 8589934595, state = {lastUid=14697,exists=1,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 5, key = 8589934597, state = {lastUid=14693,exists=964,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 257, key = 8589934849, state = {lastUid=2656,exists=2,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 258, key = 8589934850, state = {lastUid=2625,exists=13,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 259, key = 8589934851, state = {lastUid=2624,exists=8,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 260, key = 8589934852, state = {lastUid=2340,exists=8,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 4, key = 8589934596, state = {lastUid=0,exists=0,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,718 DEBUG [mid=2] [] offline - putSyncState: folder 261, key = 8589934853, state = {lastUid=2652,exists=5,unseen=-1,lastModSeq=4700}
    2009-09-15 06:46:57,796 INFO  [mid=2] [] yab - Importing contacts for account 'myaccount3'
    2009-09-15 06:46:57,812 DEBUG [mid=2] [] yab - Loaded sync state for data source 'myaccount3': {lastModSequence=4609, lastRevision=16}
    2009-09-15 06:46:57,953 DEBUG [mid=2] [] yab - Found 0 local contact changes
    2009-09-15 06:46:58,234 DEBUG [mid=2] [] yab - Sending request: GET http://address.yahooapis.com/v1/synchronize?appid=0YbgbonAkY2iNypMZQOONB8mNDSJkrfBlr3wgxc-&WSSID=wiNMRABhMe/&format=xml&myrev=16
    2009-09-15 06:46:58,390 DEBUG [mid=2] [] yab - Found 0 local contact changes
    2009-09-15 06:46:58,390 DEBUG [mid=2] [] yab - Pushed 0 contact changes: 0 added, 0 updated, and 0 deleted
    2009-09-15 06:46:58,390 DEBUG [mid=2] [] yab - Saving sync state for data source 'myaccount3': {lastModSequence=4700, lastRevision=16}
    2009-09-15 06:46:58,406 INFO  [mid=2] [] yab - Finished importing contacts for account 'myaccount3'
    2009-09-15 06:46:58,406 INFO  [mid=2] [] datasource - Import completed for data source 'myaccount3'
    2009-09-15 06:51:10,562 WARN  [mid=4] [] offline - ui loading has been in progress for more than 60 seconds; force resuming any blocked sync.
    Tried to add access_log.2009-09-15 but exceeded 2000 chars.

    Found this in zdesktop.out:
    Code:
    ERROR: Unknown condition: Files\Internet\email\Zimbra/jetty
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    1375 INFO  [main] log - jetty-6.1.5
    2047 INFO  [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one.
    Zimbra server process is running as uid=-1 euid=-1 gid=-1 egid=-1
    6375 INFO  [main] security - keystore not present
    I was also kicked in the head by a mule when I read in another post that iTunes 9 upgrade caused the start problem. I think that's about when this problem started for me too.
    Last edited by foobaz; 09-15-2009 at 02:14 PM.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    I have the same problem, but I traced it back to iTunes 9.
    Did you install it or some other new application recently ?

    Once Zimbra starts you can press shift+F6 to show the status bar.
    From there you can start the Error Console.
    If there any errors you can copy and paste them here.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by prefab View Post
    I have the same problem, but I traced it back to iTunes 9.
    Did you install it or some other new application recently ?
    Uh-huh. I added a comment above just as you replied.

    Once Zimbra starts you can press shift+F6 to show the status bar.
    From there you can start the Error Console.
    If there any errors you can copy and paste them here.
    This is the first time I have seen this after hours of searching the forums. Thanks.

    Code:
    Error: this.docShell is null
    Source File: chrome://global/content/bindings/browser.xml
    Line: 0
    
    Error: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80540006 [nsIApplicationIcon.show]"  nsresult: "0x80540006 (<unknown>)"  location: "JS frame :: chrome://webrunner/content/webrunner.js :: anonymous :: line 687"  data: no]
    
    Error: formatURLPref: Couldn't get pref: extensions.getMorePluginsURL
    Source File: file:///C:/Program%20Files/Internet/email/Zimbra/win32/prism/xulrunner/components/nsURLFormatter.js
    Line: 68
    
    Error: formatURLPref: Couldn't get pref: extensions.getMorePluginsURL
    Source File: file:///C:/Program%20Files/Internet/email/Zimbra/win32/prism/xulrunner/components/nsURLFormatter.js
    Line: 68
    
    Warning: assignment to undeclared variable YAHOO
    Source File: chrome://inquisitor/content/utils.js
    Line: 8
    
    Warning: assignment to undeclared variable yahooLogger
    Source File: chrome://inquisitor/content/utils.js
    Line: 833
    
    Warning: assignment to undeclared variable ytbDebug
    Source File: chrome://inquisitor/content/utils.js
    Line: 834
    
    Warning: assignment to undeclared variable yahooUtils
    Source File: chrome://inquisitor/content/utils.js
    Line: 838
    
    Warning: assignment to undeclared variable yahooNetUtils
    Source File: chrome://inquisitor/content/utils.js
    Line: 842
    
    Warning: Error in parsing value for property 'height'.  Declaration dropped.
    Source File: file:///C:/Program%20Files/Internet/email/Zimbra/zdesktop.webapp/splash.html
    Line: 8
    
    canUpdate?  testing C:\Documents and Settings\foobaz\Local Settings\Application Data\Yahoo! Inc.\Yahoo! Zimbra Desktop\Internet\email\Zimbra\win32\prism\update.test
    
    canUpdate?  testing C:\Documents and Settings\foobaz\Local Settings\Application Data\Yahoo! Inc.\Yahoo! Zimbra Desktop\Internet\email\Zimbra\win32\prism\updates\0\update.test
    
    canUpdate?  windowsVersion = 5.1
    
    canUpdate?  testing C:\Program Files\Internet\email\Zimbra\win32\prism\update.test
    
    can update
    
    Reading Status File: C:\Documents and Settings\foobaz\Local Settings\Application Data\Yahoo! Inc.\Yahoo! Zimbra Desktop\Internet\email\Zimbra\win32\prism\updates\0\update.status
    
    _postUpdateProcessing: No Status, No Update
    
    _loadXMLFileIntoArray: XML File does not exist
    I also noticed you can disable addons from the dropdown so I disabled the iTunes one and several others that I don't even want. After restarting Zimbra still no change.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    I don't think we will have to wait too long for this to get fixed:
    iTunes has been downloaded 1 million times over at fileforum alone,
    so pretty soon there will not be many Windows machines with Zimbra working :/

    In the meantime there is a couple of workarounds you can use:
    Open the file "webapp.ini" in
    &#37;APPDATA%\..\Local Settings\Application Data\Zimbra\zdesktop\zdesktop.webapp\

    1) You can open the uri in your browser.
    2) you can change the value of navigation to true. When Zimbra opens and gets stuck hit the "Home" button it will take to your mail.

    In both cases you lose the tray icon.
    Hope this helps.
    cheers

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by prefab View Post
    I don't think we will have to wait too long for this to get fixed:
    iTunes has been downloaded 1 million times over at fileforum alone,
    so pretty soon there will not be many Windows machines with Zimbra working :/
    That's really funny but I doubt anyone will make the association. I only found one post revealing that info and I wasn't looking for it. It merely reminded me that iTunes had forced an update around the time Zimbra failed. They probably won't fix it soon considering that they think all Windows users are computer illiterates and won't know the difference. I guess that's not "making it easier for the rest of US" or "just work"ing is it? };-) Actually I am underwhelmed with the quirkiness of both iTunes and iPod's OS. Especially at how they differ so much from each other in functionality. For example, I have a large merged mp3 audiobook file that plays just fine in iTunes but skips to the end after 30 minutes in iPod. Why would the codec and error handling routines be different between the two apps?

    In the meantime there is a couple of workarounds you can use:
    Open the file "webapp.ini" in
    %APPDATA%\..\Local Settings\Application Data\Zimbra\zdesktop\zdesktop.webapp\
    Actually I found this in C:\Program Files\..\Zimbra\zdesktop.webapp\

    1) You can open the uri in your browser.
    I tried this and got the dreaded 404 error:

    The page you were trying to access does not exist.

    In the address bar:

    http://127.0.0.1:7633/desktop/public/noscript.jsp

    2) you can change the value of navigation to true. When Zimbra opens and gets stuck hit the "Home" button it will take to your mail.
    Eureka! This does work. Actually I had to hit Alt-Home on my machine.

    In both cases you lose the tray icon.
    Hope this helps.
    cheers
    OK for now but I would like a permanent solution eventually. Thanks in any case for the workaround. It will do for now. I will not marked it "solved" yet though until someone posts a more permanent solution. Meanwhile I think I'll write Stevie a nasty note. };-) I will also check the iTunes forums.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by prefab View Post
    I don't think we will have to wait too long for this to get fixed:
    iTunes has been downloaded 1 million times over at fileforum alone,
    so pretty soon there will not be many Windows machines with Zimbra working :/
    I just installed iTunes 9.0.1.8 and still no change. I don't find anything about the problem on any forums so they are no doubt either unaware of the problem they are causing or probably don't care if they are aware. I think the Zimbra developers need to take steps to prevent this from happening.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    22
    Rep Power
    7

    Default

    Hi I had the same problem. This has annoyed me enough that I have spent whole of last night looking into it.

    I have tried to install/uninstall iTunes8 and iTunes9 to test this. ZD starts ok for situations of no-iTunes and iTunes8-installed, but does not start up with iTunes9-installed. ZD continues to work properly if I install iTunes9 after ZD has started. So this seem to be a startup issue.

    With iTunes9 installed, I tried to rename a few iTunes/Apple and Firefox directories then tried to startup ZD with no success.

    With each of the three situations (no-iTunes, iTunes8 and iTunes9), I used sysinternal's Process Monitor to monitor the file and registry accesses by ZD (zdclient.exe process) during startup. This is where I found to be strangest:

    no-iTunes/iTunes8: there are some access to an "itlp" (which seems to be related to iTunes) under HKCU\Software\Classes\Mime\Database\Content Type\Extension, but no access to iTunes.exe

    iTunes9: there are lots more accesses to "itlp" registry keys (at the above path, and other paths like HKCU\Software\Classes\iTunes.itlp\shell\open\comma nd, HKCR\iTunes.itlp\shell\open\command, HKCR\iTunes.itlp\shell\open\command\(Default), HKCR\iTunes.itlp, etc), and the strangest thing ZD tries to access & open iTunes.exe!

    I hope thats enough evidence that someone from Zimbra can change one line of code and fix it all for us?

  8. #8
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default what I've tried and results

    For what it is worth...

    I'm using Zimbra Desktop, provided by Yahoo, on Windows XP SP3.
    I've been using it since it came out, with very little issues. In the last day or so, Zimbra will not load all the way. I'm not certain, but am pretty sure I did update Itunes in the last day or so.

    I did a bunch of searches on the web, and found some threads about this error message when I opened the error console (hitting shift F6 while zimbra was loading). But they basically lead nowhere - with just some back and forth claiming that Itunes was the culprit, and zimbra folks couldn't do anything about it.

    Error: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80540006 [nsIApplicationIcon.show]" nsresult: "0x80540006 (<unknown>)" location: "JS frame :: chrome://webrunner/content/webrunner.js :: anonymous :: line 692" data: no]

    So I searched some more and found a thread that suggested trying to open zimbra in a browser by grabbing the URI from webapp.ini under

    c:\Documents and Settings\any user name\Local Settings\Application Data\Zimbra\zdesktop\zdesktop.winapp\winapp.ini

    and pasting it in a browser request window. This worked for both google chrome, and firefox.

    By the way, there seems to be something wrong or changed with the zimbra FAQ, as several searches point to no longer existing urls - in the FAQ

    There were a few other threads that I read, that lead me to try changing the settings in the webapp.ini.

    Here's the original webapp.ini - with my uri truncated, since I guess it identifies me - This ini with my full blown uri did not work

    [Parameters]
    id=zdesktop@zimbra.com
    name=Yahoo! Zimbra Desktop
    uri=http://127.0.0.1:7633/desktop/login.jsp?at=092302
    icon=launcher
    status=false
    location=false
    sidebar=false
    navigation=false
    trayicon=true
    splashscreen=splash.html
    include=flickr.com

    I tried several options. The one I was able to consistently get to work was as follows ( with my uri substituted for the uri) - basically I removed the last three lines, of the webapp.ini above.


    [Parameters]
    id=zdesktop@zimbra.com
    name=Yahoo! Zimbra Desktop
    uri=http://127.0.0.1:7633/desktop/login.jsp?at=092302
    icon=launcher
    status=false
    location=false
    sidebar=false
    navigation=false

    One more thing to note - with the "working" webapp.ini, the

    Error: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80540006 [nsIApplicationIcon.show]" nsresult: "0x80540006 (<unknown>)" location: "JS frame :: chrome://webrunner/content/webrunner.js :: anonymous :: line 692" data: no]

    still appears early on while loading zimbra, on the error console, but as the error console refreshes, the message goes away and zimbra loads. So, I'm guessing that the uncaught exception may not actually be related to my problem - but who knows, that also may lead to some variable not getting set, or not getting cleared.

    While I was testing different webapp.ini versions, I restarted zimbra desktop service after each change I made. Once, after starting and stopping the service several times, as I tried different webapp.in versions, I got an error that zimbra could not attach, but at that point I was no longer able to access zimbra via a browser with my uri either. After rebooting my machine, I was able to access zimbra with the above "working/altered" webapp.ini.

    You may be able to add more lines back in, since when loading with the above webapp.ini ther is no icon in the taskbar that allows you to quit and shutdown the service, but I got tired of debugging past this point.

    By the way if this using the above webapp.ini works for you, if you minimize zimbra, you will have to go to start menu to get it back, since as I said above, but didn't totally comprehend what it meant, there is no icon in the task bar to click to return to zimbra - but when you go to the start menu, zimbra pops right back up.

    Hopefully this information may help some of the developers.

    I really like Zimbra, and hope the developers can get to the bottom of this.

    I may crosspost - to a few other newsgroups. Hope that is okay

  9. #9
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Rep Power
    6

    Default

    Also saw this post:
    http://www.zimbra.com/forums/install...tml#post154649
    and specifically this piece of it:
    a bug was already logged for mozilla-labs-prism at https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=492110.

    Please take a look and vote for this bug. Thanks.

    I did, but there does not look like there is very much action on this bug

  10. #10
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default Just updated to 1.0.4 build 1833

    I just updated to 1.0.4 build 1833 and I made the above change to webapp.ini but in addition to setting navigation=true, I also had to set trayicon=false before it would start up. Just a heads-up for those having problems upgrading.

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Desktop don't start - "segmentation fault"
    By Ike in forum Error Reports
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2009, 08:52 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •