Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: [SOLVED] Zimbra Desktop 2 beta 2 fails to initialize in WinXP

  1. #11
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    I spoke too soon. Now ZD2 will come up, and it will even get emails. But when she tries to double click to open on email, or go to preferences, it goes back to the "setup" screen. you click "launch desktop" everything will come back up, but these things (and maybe others, I had to get her back going with version 1 to get her back to work) will loop it back to the setup screen everytime.
    Last edited by JohnnyDon; 04-26-2010 at 06:28 AM.

  2. #12
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    8
    Rep Power
    5

    Default

    With the Microsoft patch C++ redistributable, my problem persists. When I execute ZD 2 Beta 2, the program returns the following error:



    Help me!!!

    Thanks

  3. #13
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by JohnnyDon View Post
    I spoke too soon. Now ZD2 will come up, and it will even get emails. But when she tries to double click to open on email, or go to preferences, it goes back to the "setup" screen. you click "launch desktop" everything will come back up, but these things (and maybe others, I had to get her back going with version 1 to get her back to work) will loop it back to the setup screen everytime.
    I found our problem, it was our anti-virus resident shield (we us AVG). Adding the "C:\Program Files\Zimbra" path to the exceptions fixed our problems. This worked on a machine that was giving the initializing problem even WITHOUT installing the Microsoft Visual C + + 2008 Redistributable Package (x86). So, if you are getting the initializing then nothing happens when you click OK problem, adding the exception should fix it.

  4. #14
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Hello, I have the same problem like Boix. After installing Microsoft patch C++ redistributable ZD2 returned this error: Couldn't access Zimbra Desktop server. If issue persists after reinstall, please check logs for errors and report to Zimbra Desktop - Zimbra :: Forums. My platform is WXPP, but I tested on WXPH and VB with same error. Do You Can help me? Thanks.

    By the way: I donīt find anything zimbra log file on my computer.

  5. #15
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Same issue - ZD 2 Beta fails to initialize

    Hi! I have the exact same issue. User is on Windows XP SP3. Was using ZD 2.0. About 11 days ago it just stopped working. "Initializing, please wait" window would come up, then disappear and nothing else. I have tried the following:

    1. Uninstalled ZD, deleted Zimbra folder in Program Files, ran a system cleaner and registry cleaner, rebooted, downloaded and installed ZD 7.0.1 Beta version 2 (most recent as of today).
    2. Did a system restore from 4 days prior to when the user first reported the issue. Then re-did all of #1 above.
    3. Followed directions to enable Windows Scripting Host in the registry.
    4. Although the user already had C++ 2008 Redistributable ..., downloaded and reinstalled it anyway.
    5. Some posts regarding this issue with earlier versions of ZD mention enabling Yahoo! Zimbra Desktop service. The user does not have this service. Niether do I, but my XP SP3 system is running ZD just fine, so I'm not sure whether this is still relevant.

    None of the above has resolved the issue. The Zimbra log folder is empty and there are no Event logs pertaining to this issue. When trying to launch ZD, if I watch the processes in Task Manager I can see cscript.exe start, but then it closes again. Tried launching zdrun.vbs directly and it just hung there as described in previous posts. After clicking ok, the user got the "Windows Script Host" runtime error message,

    Script: C:\Program Files\Zimbra\Zimbra Desktop\win32\zdrun.vbs
    Line: 279
    Char: 1
    Error: Path not found
    Code: 800A004C
    Source: Microsoft VBScript runtime error

    Any help would be tremendously appreciated. Thanks!

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 04:23 PM
  2. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  3. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  4. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  5. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 01:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •