Results 1 to 3 of 3

Thread: ZD2 Beta 3 Errors (reply text missing, local folder sync only for calendar and tasks)

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    69
    Rep Power
    6

    Default ZD2 Beta 3 Errors - updated with bugzilla numbers

    Hi

    I've glanced through the last few pages as well as bugzilla and couldn't see anything about these but I never seem to use the right search terms so I'd like to know if these issues are known before I file bug reports or if fixes are available.

    1) Some messages refuse to include text when replying/forwarding. It never works for certain messages but always will for others. The body of the message will be completely blank, without text or signature. I can type new text however but still pretty useless as a replying/forwarding tool.

    2) (KNOWN and posted in bugzilla) Read receipts don't seem to work properly when you accept to send them. You get a soap error.

    3) I installed ZD2 on a second computer. All e-mails were showing up but only the "Local Folders" calendars were showing up. Uninstalled presto and back to ZCS until later revisions.

    4) Can't set Zimbra Desktop as default mail app (doesn't remember setting after clicking save). Under win 7 so UAC might be in play but ZD1 worked (well the setting didn't do much but it remembered it).

    5) Sometimes, the inbox screen won't refresh until I click on the inbox tab. I haven't found any pattern to this. This is espcially annoying when I delete an e-mail and it stays there until I click on the inbox tab.

    6) The ZD icon does not flash when I have a new msg (tested only on win 7 - might have to do with taskbar ?).

    7) It's memory usage is still way too high, espcially for systems with only 512 MB of RAM (a few of our older laptops) to use which is disapointing as I was under the impression this version was supposed to be more optimized than ZD1. I found Outlook to do a much better job in that department.

    8) A big one here. Sometimes ZD just looses conncetivity with the server and will not get it back until the zdesktop is closed. Which isn't as easy as it once was as "Stop Services" isn't an available option any longer when right clicking the taskbar icon. That's obviously a big issue. This seems to appear mostly when getting out of hibernation but it might happen at other times as well.

    Other than that it works pretty well. Big improvement in the looks and ease of use department. Kudos on that.

    Have a few of these issues been reported/solved already ? I think 2 and 5 have been reported already but I couldn't find anything else.

    Looking forward to the next release.

    Edit : Forgot number 8 which is a major issue.
    Last edited by dkbk; 07-07-2010 at 10:57 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    138
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    5) Sometimes, the inbox screen won't refresh until I click on the inbox tab. I haven't found any pattern to this. This is espcially annoying when I delete an e-mail and it stays there until I click on the inbox tab.
    This is bug 47617.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    69
    Rep Power
    6

    Default

    Thank you.

    I've put bugs up on bugzilla for the ones that weren't present.

    Here are the bug numbers for people who'd like to vote on them as well as a short list of bugs specific to ZD2 that I found deserved my vote.

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    1) Some messages refuse to include text when replying/forwarding. It never works for certain messages but always will for others. The body of the message will be completely blank, without text or signature. I can type new text however but still pretty useless as a replying/forwarding tool.
    Bug 45618 – blank when replying to HTML messages

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    2) (KNOWN and posted in bugzilla) Read receipts don't seem to work properly when you accept to send them. You get a soap error.
    Bug 47896 – can not send delivery report

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    3) I installed ZD2 on a second computer. All e-mails were showing up but only the "Local Folders" calendars were showing up. Uninstalled presto and back to ZCS until later revisions.
    Bug 48739 – Calendar not synching properly on new install

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    4) Can't set Zimbra Desktop as default mail app (doesn't remember setting after clicking save). Under win 7 so UAC might be in play but ZD1 worked (well the setting didn't do much but it remembered it).
    Bug 48740 – Default Mail Application Not Remembered


    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    5) Sometimes, the inbox screen won't refresh until I click on the inbox tab. I haven't found any pattern to this. This is espcially annoying when I delete an e-mail and it stays there until I click on the inbox tab.
    Bug 47617 – UI doesn't respond after Delete key used

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    6) The ZD icon does not flash when I have a new msg (tested only on win 7 - might have to do with taskbar ?).
    Bug 48075 – Taskbar Icon is White When Pinned to Windows 7 TaskBar

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    7) It's memory usage is still way too high, espcially for systems with only 512 MB of RAM (a few of our older laptops) to use which is disapointing as I was under the impression this version was supposed to be more optimized than ZD1. I found Outlook to do a much better job in that department.
    Bug 48741 – Memory footprint is still extremly large

    Quote Originally Posted by dkbk View Post
    8) A big one here. Sometimes ZD just looses conncetivity with the server and will not get it back until the zdesktop is closed. Which isn't as easy as it once was as "Stop Services" isn't an available option any longer when right clicking the taskbar icon. That's obviously a big issue. This seems to appear mostly when getting out of hibernation but it might happen at other times as well.
    Bug 45641 – issues with going offline via standby

    A few other bugs or RFE I feel are worthwhile :

    All settings under Options Bug 48255 – Single starting point for all preferences

    Attachmail zimlet included by default Bug 46045 – zdesktop should install and enable attachmail zimlet by default

    Autocomplete is hit and miss Bug 48353 – Autocomplete only works sometimes

Similar Threads

  1. Since v6 zimbra pst import wizard donīt work very well
    By kolomalo in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 01-25-2011, 08:30 AM
  2. Connector finds folders and items however does not import them
    By berkeb in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 03-11-2010, 05:44 AM
  3. .pst migration issues
    By jimklein in forum Migration
    Replies: 13
    Last Post: 02-16-2009, 12:55 AM
  4. Error with NAS
    By Drox in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2008, 10:32 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 08-11-2007, 12:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •