Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: No 'Run Filter' button

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default No 'Run Filter' button

    I'm test-driving Zimbra Desktop for our institution and on set-up today I started to create some filters. I wanted to run them on the mail already in my inbox, but couldn't see a way to do so.

    Searching online told me that I should be able to go to the preferences tab, choose filters, and there should be four buttons across the top: New Filter, Edit Filter, Delete Filter, and Run Filter.

    I'm missing the 'Run Filter' button. Is this something that's supposed to happen? Is there another way to run filters on mail that already exists in a folder? Has something moved?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    454
    Rep Power
    5

    Default

    I don't know about Zimbra Desktop, since I don't currently have it installed, but I do know that's the instructions for the Web interface. What version of ZD are you running?

    I'm also guessing that you're using Zimbra as the mail server as well, correct?

    Doug
    Ben Franklin quote:

    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default

    Oops, I thought I included that in my message, but apparently not!

    Yes, Zimbra is the mail server as well (and since you mentioned it I checked - there is a 'run filter' button on the web version! so I could probably fix the problem by running filters there, but I'd still like to know where my desktop version button went).

    I'm using Zimbra Desktop 7.0.1.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    454
    Rep Power
    5

    Default

    I installed:

    zdesktop_7_0_1_b10791_linux_i686.tgz

    And have confirmed that there is no Run option for the filter. I'd guess you'd need to check the bug tracker and see if someone has a ticket open on this, if not, then you should open one.

    Doug
    Ben Franklin quote:

    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

  5. #5
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Rep Power
    4

    Default

    Alright, thanks a lot. I'll take a look in the bug tracker.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default "Run Filter" missing in pref

    I have just downloaded Zimbra desktop 7.0.1 for MAC OSX 10.6 and am going through an evaluation. I have tried to apply filters but also noticed there is no "Run Filter" in the pref page. How can this be turned on or is this a bug in the MAC desktop version?

    We are not using Zimbra server but connecting to existing mail server

    Thanks
    Last edited by carlfitzsimmons; 11-17-2011 at 11:14 AM. Reason: No title

  7. #7
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    Has there been any more information on this? The help text indicates there should be a "Run Filter" option but none exists.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4
    Rep Power
    2

    Default

    I installed Zimbra desktop 7.2.2 , there is also no option for "Run Filter" . At least they should rectify the bug in their latest version noted by the users. Anybody please fix the issue.

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by anishgs84 View Post
    I installed Zimbra desktop 7.2.2 , there is also no option for "Run Filter" . At least they should rectify the bug in their latest version noted by the users. Anybody please fix the issue.
    I doubt very much that this will be rectified in the current version of ZD as it's EOL, you'll have to wait for the replacement product to get that functionality.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    1
    Rep Power
    1

    Default

    Is this button still not available. I downloaded 7.2.5 GA. Still no luck .

Similar Threads

  1. Filter Problems
    By k3v in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 12-21-2010, 07:17 AM
  2. [SOLVED] ldap errors on zimbra start
    By jimbo in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2008, 09:51 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. Bad Filter Stops Incoming Email
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 03-08-2007, 09:02 AM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •